Narodni muzej Toplice – Otvoren konkurs za učešće na koloniji „Boža Ilić“

Narodni muzej Toplice raspisao je konkurs za učešće umetnika na XX likovnoj koloniji „Boža Ilić“, čije održavanje je planirano od 15. do 22. jula 2017. godine na Belom Kamenu, rodnom mestu slikara po kome je ova manifestacija dobila ime.
– Likovni stavraoci, koji žele da učestvuju na ovoj koloniji, treba da budu akademski slikari, članovi ULUS-a i ULUPDS-a, a ukoliko su strani državljani, moraju da budu članovi sličnih udruženja, rekao je direktor Narodnog muzeja Toplice Darko Žarić.
Prema njegovim rečima slikari treba da dostave i kratku biografiju, pozitivne kritike, recenzije i fotografije svojih dela, kao i kataloge sa izložbi, ukoliko su ta dela publikovana. Dokumentaciju mogu poslati poštom ili elektronskim putem Muzeju.
Žarić ističe da je planirano da na ovoj koloniji učestvuju i slikari iz Francuske i Slovenije, odnosno iz gradova Epona i Kočevja, sa kojima je Prokuplje uspostavilo blisku saradnju.
-Potrudićemo se da učestvuju i umetnici iz Meksika, koji su ranijih godina stvarali na ovoj koloniji, a čiji se radovi izdvajaju po koloritu i tehnici, istakao je direktor ove ustanove i dodao da je ovo prvi put da je zvanično raspisan konkurs za učešće likovnih stvaralaca na koloniji koja nosi ime našeg znamenitog slikara Bože Ilića.
Dodatne informacije zainteresovani mogu dobiti na broj telefona 027/ 324-123, 321-694 i 322-151.