Narodnom muzeju Toplice i Istorijskom arhivu u Prokuplju stigla vredna donacija od Instituza za noviju istoriju Srbije

Narodnom muzeju Toplice i Istorijskom arhivu u Prokuplju danas je stigla vredna donacija od Instituza za noviju istoriju Srbije.
Zahvaljujući direktoru Instituta dr Miletu Bjelajcu, ove ustanove dobile su na poklon po 130 istorijskih knjiga koje će obogatiti njihov knjižni fond.
-Knjiga je uvek najvredniji poklon, pogotovo kada stigne ovako veliki broj novih vrednih izdanja. Nije prošlo ni mesec dana od kada je direktor Bjelajac boravio u Prokuplju i tom prilikom se upoznao sa problemima ustanova kulture, kada nam je i obećao pomoć. Koristim ovu priliku da se u ime lokalne samouprave, u ime direktora Muzeja i Arhiva i u svoje lično ime zahvalim direktoru Bjelajcu koji je imao razumevanja za naše probleme i vrlo brzo nam izašao u susret, kazala je većnica za kulturu Milica Erić.
Direktor Narodnog muzeja Darko Žarić i direktor Istorijskog arhiva Milan Stojanović ističu da ovako veliki broj knjiga do sada nikada nisu dobili i da će svi korisnici ovih ustanova moći da ih koriste. Ova nova izdanja u kojima su zastupljene teme između dva svetska rata, biće dostupna svim zainteresovanim građanima. Među poklonjenim knjigama je Zbornik Instituta za noviju istoriju, Tokovi istorije, „Privreda Srbije u Drugom svetskom ratu“, „Nemci u Vojvodini“, „Francusko vazduhoplovstvo“ i mnoge druge vredne monografije i zbornici.