Novogodišnji paketići za decu iz porodica slabijeg imovinskog stanja-poklon Grada Prokuplja

Povodom predstojećih praznika, gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović danas je u Domu kulture uručio novogodišnje paketiće deci iz porodica slabijeg imovinskog stanja.

Poželevši im srećniju i lepšu novu godinu, Aranđelović je istakao da je Grad Prokuplje ove godine izdvojio više sredstava, kako bi novogodišnji pokloni stigli do svih malih sugrađana.

–Ova lepa akcija počela je još od 2015. godine, kada sam kao član Gradskog veća za socijalna pitanja pokrenuo ovu ideju. Naš cilj je da sva deca, bez obzira da li su im roditelji zaposleni ili nisu, dobiju novogodišnje poklone od lokalne samouprave, rekao je gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović i podsetio na vreme kada su se paketići preko sindikata delili samo deci čiji su roditelji zaposleni.

–U tom trenutku smo se setili mališana čiji roditelji nisu zaposleni i pokrenuli ovu akciju, kako bi sva deca osetila radost novogodišnjih praznika. Počeli smo sa 300-400 paketića, pa svake godine sve više i više, tako da ćemo ovih dana obradovati 1500 mališana. To ne znači da je više dece iz ugroženih porodica, već jednostavno želimo da što veći broj porodica obuhvatimo ovim vidom pomoći i obradujemo što više mališana, kazao je Aranđelović.

Grad Prokuplje je u saradnji sa Crvenim krstom Prokuplje i Centrom za socijalni rad organizovao ovu akciju i izdvojio sredstva iz budžeta, kojima je ukupno nabavljeno preko 2.500 novogodiših paketića. Juče su pokloni stigli u svim prokupačim vrtićima, a danas i do dece iz socijalno ugroženih porodica.

Nova Godina je samo jedna od prilika kada Grad Prokuplje poklanja pažnju najmlađim sugrađanima, a osim ove, prilika za darivanja tokom godine je mnogo, jer lokalna samouprava nastoji da svaki trud đaka i studenata nagradi i podstakne ih da budu još bolji i vredniji, jer deca i mladi su budućnost našeg grada.