O.Š Stojan Novaković Blace -prikaz juga Srbije i Topličkog regiona, na mapi Evrope – LET’S CODE TOGETHER – BLACE

  • unnamed-1
  • unnamed-2
  • unnamed-3
  • unnamed
  • O.Š Stojan Novaković Blace -prikaz  juga Srbije i Topličkog regiona,  na mapi Evrope  – LET’S CODE TOGETHER  – BLACE

Evropska nedelja programiranja („Europe Code Week“) počela je da se obeležava 2013. godine na inicijativu mladih savetnika Evropske digitalne agende, sa idejom da se programiranje učini vidljivijim, dostupnijim, da se pokaže mladima i starijima kako ideje oživljavaju upotrebom kodova, da se demistifikuju ove veštine i okupe motivisani ljudi da uče zajedno.

Vest ima video:

U okviru obeležavanja Evropske nedelje programiranja-  EU Code Week , učenici II/4 imali su priliku da se bliže upoznaju sa ovom tematikom , pod nazivom “Let’s code together”. Ideja je bila da se realizuje korelacija dva predmeta i dve starosne grupe učenika, u realizaciji jedne veoma zanimljive priče.

Suština događaja  je bila da učenici osmog razreda zajedno sa nastavnicom Nevenom Pešić (realizator 1), predstave  osnove  programiranja  učenicima drugog razreda kroz jednostavne programe i na taj način su bili njihovi mentori(i vođe timova) u okviru jednosatnog druženja.  Osnovni zadatak  je bio da učenici drugog razreda na jednostavan i zabavan način zapamte osnovne reči iz engleskog jezika (čiji je nastavnik Katarina Mihajlović – realizator 2), a uspešno su ga realizovali vođe timova – učenici osmog razreda, koji su i članovi informatičke i filmske sekcije.

Osnovna škola  “Stojan Novaković” Blace je ove godine prvi put učestvovala u okviru  ovog međunarodnog događaja i na taj način započela prikaz  juga Srbije i Topličkog regiona,  na mapi Evrope.