Odeljenje I3, OŠ – Stojan Novaković Blace ,uključeno u akciju- Đaci vas mole usporite pored škole

Zahvaljujući saradnji sa organizatorima i realizatorom edukativnog dela akcije „Đaci vas mole usporite pored škole“, i treća generacija đaka prvaka učiteljice Biljane Simić uključena je u ovu akciju.

DSCN0030
Đaci su na poklon dobili lepe i prepoznatljive prsluke. Pored toga što su lepi, ovi prsluci su i veoma korisni jer doprinose bezbednijem kretanju učenika pošto će sa njima biti uočljiviji na ulici.

DSCN0024
O pravilnom ponašanju na ulici i u saobraćaju govorilo se na času odeljenskog starešine.
Da bi bolje razumeli i usvojili pravila ponašanja u saobraćaju učenici su odgledali dokumentarni film koji je snimljen tokom edukativnog dela akcije „Đaci vas mole usporite pored škole“.

DSCN0021
Posle razgovora i gledanja filma, uz pesmu „Čarolije“, učiteljica Biljana je učenicima podelila prsluke.
Osmeh i radost prve su reakcije ovih prvaka koje su ispoljili kada su saznali da će upravo ove, obostrano korisne i za njih i za vozače prsluke dobiti na poklon. Usledio je i veliki aplauz.

DSCN0018
Akcija „Đaci vas mole usporite pored škole“ realizuje se desetu godinu za redom, a ove godine započeta je u OŠ „Vuk Karadžić“ u Beogradu. Tom prilikom u programu akcije učestvovao je i učenicima delio prsluke i ministar prosvete Mladen Šarčević.

DSCN0011