Opština Blace i Fondacija „Humana srca” kroz projekat “Poželi želju”- ispunjavaju želje najmlađih – projekat počinje prvog dana manifestacije Dani šljive u Blacu

Predstavnici Fondacije  “Humana srca” iz Beograda posetili su danas Opštinu Blace povodom realizacije projekta – Poželi želju.

bscap0005

Dobrodošlicu ispred lokalne samouprave Opštine Blace  poželeli su im predsednik Opštine Blace Ivan Burgić i pomoćnik predsednika Opštine Blace Suzana Veljović.

video:

Projekat “Poželi želju” prvi je veliki projekat Fondacije “Humana srca” a cilj projekta je da se deci i mladima koji žive u slabije razvijenim opštinama u Srbiji ispune novogodišnje želje.

HUMANA SRCA

Fondacija “Humana srca” za realizaciju pomenutog projekta ove godine izabrala je opštine Blace, Belu Crkvu i Varvarin.
Projekat je osmišljen tako, da se deci osnovnoškolskog uzrasta pruži prilika da kroz literarne sastave opišu svoje novogodišnje želje koje će zatim ubacivati u specijalno dizajnirane kućice na trgovima opština.

To će biti prilika da deca od prvog do osmog razreda kroz literarni rad na temu moja novogodišnja želja, iskažu svoju novogodišnju želju a komisija koja će biti formirana od strane predstavnika Fondacije i opštine, u skladu sa literarnim opisima želja, raspoloživim finansijskim sredstvima i objektivnim mogućnostima, odlučiti koje će želje biti realizovane, odnosno ispunjene, saznajemo od Nikoline Đujić izvršnog direktora Fondacije Humana srca.

bscap0000

Predsednik Opštine Blace, Ivan Burgić

Predsednik Opštine Blace, Ivan Burgić izrazio je ovom prilikom veliko zadovoljstvo što je Opština Blace jedna od tri opština u

Srbiji koja je uključena u projekat “ Poželi želju” Fondacije “Humana srca”.

-Ovo je njihov prvi veliki projekat i verujemo da će mo na ovaj način mnogim mališanima izaći u susret i ostvariti njihove želje, reako je ovom prilikom predsednik Opštine Blace Ivan Burgić koji je dodao da je otvaranje pomenutog projekta u petak 19. avgusta u okviru programskog dela manifestacije Dani šljive u Blacu.

Predsednik Opštine Blace Ivan Burgić ovom prilikom pozvao je decu od prvog do osmog razreda da u što većem broju uzmu učešća u pomenutom projektu kroz koji će biti ispunjene želje naših najmlađih sugrađana.

S obzirom da se fondacija Humana srca finansira isključivo od donacija ovo je i poziv za privrednike da se uključe u što većem broju kako bi bile ispunjene novogodišnje želje što više mališana osnovnoškolskog uzrasta.

bscap0002

direktorka Fondacije Humana srca Nikolina Đujić

Nikolina Đujić ispred Fondacije Humana srca ovom prilikom se zahvalila opštinama Blace, Varvarin i Bela Crkva što su podržali ideju da se u njihovim gradovima realizuje projekat “Poželi želju”.

  • Na trgovima ovih opština biće postavljene kućice, gde će na specijalno kreiranim obrascima deca od prvog do osmog razreda moći da ubacuju svoje literarne sastave na temu – moja novogodišnja želja, pojasnila nam je ovom prilikom direktorka Fondacije Humana srca Nikolina Đujić.
  • IMG_20220810_120535

Inače, Fondacija “ Humana srca” osnovana je početkom aprila 2022.godine sa sedištem u Beogradu. Osnovni cilj fondacije je da se poboljša položaj dece i omladine, ali i drugih ranjivih grupa stanovništva, sa fokusom na slabije razvijene i ruralne sredine u Srbiji.

bscap0003

pomoćnik predsednika Opštine Blace Suzana Veljović i direktorka Fondacije Humana srca Nikolina Đujić

Iz Fondacije “Humana srca” pozvali su sve dobre ljude i kompanije koje žele da učestvuju da se pridruže i podrže ih a mališane da se u što većem broju odazovu.

Planovi su usmereni ka tome da ovo postane dugogodišnja tradicija i da se proširi na sve opštine u našoj zemlji.

-Zahvalila bih se predsedniku Opštine Blace na srdačnom prijemu, saradnji i razumevanju za akciju koju će naša Fondacija sprovesti u Blacu, Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koje je prepoznalo i podržalo naše ideje, kao i svim donatorima i ljudima koji su donirali sredstva za realizaciju ovog projekta, poručila je na kraju Nikolina Đujić, direktor Fondacije “Humana srca”.