Opština Blace obezbedila stan samohranom ocu dvoje maloletne dece

U prisustvu radnika centra za socijalni rad – Blace, predsednik opštine Blace Zoran Jozić, danas je uručio ključeve od stana, Milošu Stevanoviću, samohranom ocu dvoje maloletne dece.

Vest ima video

bscap0319

Predsednik opštine Blace, Zoran Jozić,prilikom uručenja ključeva od stana, istakao je da je opština Blace do sada uvek nalazila rešenje za sve probleme ovakve vrste. Do sada je na korišćenje dato 6 ovakvih stanova a u planu je i izgradnja stambene zgrade za najugroženije stanovnike opštine Blace, istakao je predsednik Jozić.

Bla

Direktorka centra za socijalni rad – Blace, Ivana Petrović istakla je će pored stana koji je obezbeđen zahvaljujući lokalnoj samoupravi opštine Blace, centar za socijalni rad – Blace, u granicama svojih mogućnosti biti u prilici da i u narednom periodu maksimalno pomogne samohranom ocu koji brine o dvoje maloletne dece.

DSCN0227

-U samohranom tati prepoznali smo potencijale da može sam da očuva decu.Pomoć u hrani  i manju materijalnu pomoć bićemo u prilici da pružimo i u narednom periodu a pored stana, deca su dobila i gratis broavak u PU – Naša Radost u Blacu, istakla je direktorka centra za socijalni rad – Blace, Ivana Petrović.

DSCN0229

Ljiljana Milošević, koja u centru za socijalni rad Blace, vodi ovaj slučaj, ističe da je nakon razvoda braka, Miloš ostao sam da brine o deci.

DSCN0231

Na ovaj način, dodelom stana na korišćenje, Milošu i njegovoj deci obezbeđeni su uslovi za normalan  život i samim tim deca nisu data hraniteljskim porodicama, već  su ostala uz roditelja što nema cenu.

Miloš ističe da je veoma zahvalan centru za socijalni rad i lokalnoj samoupravi opštine Blace, koji su mu u svakom pogledu izašli u susret i omogućili sve uslove za normalan život.

Mališani , koji imaju tri godine, posebno su se obradovali paketićima sa slatkišima kojima su ih danas lokalna samouprava i centar za socijalni rad- Blace takođe obradovali.