Opština Blace uskoro počinje sa sufinansiranjem u oblasti energetske efikasnosti

Prema informacijama koje smo dobili od nadležnih iz Opštine Blace, Ministarstvo rudarstva i energetike, odnosno uprava za finansiranje i podsticanje energetske efikasnosti, po završenom javnom pozivu na kome je Opština Blace učestvovala, rešenjem od 25. Februara odobrila je sredstva u iznosu od  6 milona dinara za finansiranje programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova u našoj opštini.

Opština Blace u budžetu za 2022.godinu već je izdvojila sredstva u iznosu od 6 miliona dinara za ove namene tako da sa dodatnim sredstvima iz ministarstva imaće ukupno 12 miliona dinara za sufinansiranja programa energetske sanacije.

Uskoro se očekuje i potpisivanje ugovora sa ministarstvom rudarstva i energetike a nakon toga i objavljivanje javnog poziva na kome će imati priliku da učestvuju svi zainteresovani građani sa  teritorije naše opštine.

Imajući u vidu iznos sredstava koji je na raspolaganju nesumljivo je da će veliki broj građana koji budu ispunjavali uslove iz javnog poziva dobiti značajna sredstva za sanaciju odnosno poboljšanje energetske efikasnosti na stambenim objektima.