Opština Kuršumlija dobila Rešenje o kategorizaciji turističkog mesta od Ministarstva turizma

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, donelo je Rešenje kojim se utvrđuje ispunjavanje uslova da opština Kuršumlija dobije kategoriju turističkog mesta.

Izvor:Opština Kuršumlija

Komisija Ministartstva koja je obrazovana za kategorizaciju turističkog mesta Kuršumlije, kvalitativno je utvrdila činjenično stanje u pogledu stepena izgrađenosti komunalne, saobraćajne i turističke infrastrukture i turističke suprastrukture, neposrednim uvidom na licu mesta u okviru opštine Kuršumlija.

Na bazi svih pokazatelja iz Pravilnika o kategorizaciji turističkih mesta, i raspoloživih podataka, konstatovano je da se na osnovu obima turističkog prometa opština Kuršumlija razvrstava u grupu III, kao i da na osnovu stepena izgrađenosti komunalne, saobraćajne i turističke infrastrukture i turističke suprastrukture opština Kuršumlija ispunjava obavezne elemente za grupu IV, sa ukupno 91 bodom.

Na osnovu svih navedenih činjenica, utvrđeno je da opština Kuršumlija ispunjava uslove za III kategoriju turističkog mesta, što je potvrđeno i predmetnim Rešenjem.