Opština Prokuplje – stručnom praksom do zaposlenja

Opština Prokuplje, Nacionalna služba za zapošljavanje- Filijala Prokuplje i 16 mladih nezaposlenih lica, danas je potpislao ugovore stručne prakse u trajanju od šest meseci, koje finansira Opština Prokuplje i Evropski progres, kao razvojni program Evropske unije.
Vrednost ovog projekta je milion i 548 hiljada dinara, jednom trećinom učestvuje Opština Prokuplje, a dve trećine daje Evropski progres. Nezaposleni će stručnu praksu obavljati u privatnim preduzećima i javnom sektoru na teritoriji opštine Prokuplje. Reč je o sedam poslodavaca i to Dom učenika srednjih škola, Kompanija „LEONI“, „Toplicagradnja“,“ČIP“, „Gama konsalting“, Agencija „Dušan Bačanin“ i TR „Lazić“.
-Opština Prokuplje nastavlja da sprovodi politiku aktivnog zapošljavanja. Ovaj projekat je veoma značajan, jer znači pomoć mladim ljudima da se zaposle i ostvare stručnu praksu, koja će im kasnije biti od pomoći za neko novo radno angažovanje. Sva lica koja ulaze u ovaj projekat su na evidenciji Službe za zapošljavanje. Jedan od najvećih poslodavaca je Kompanija „LEONI“ u kojoj će pet mladih, fakultetski obrazovanih ljudi obaviti stručnu praksu, istakao je ovom prilikom predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović.
Generalni direktor Kompanije „LEONI“ Klemens Saks je naglasio da je veoma zadovoljan saradnjom koju ima sa Opštinom Prokuplje, ali i Nacionalnom službom za zapošljavanje.
-Naša kompanija je društveno odgovorna kompanija i do sada je uvek podržavala ovakve inicijative. Mi ćemo i ubuduće, pored brige o svojim radnicima, voditi računa i o ostalim društvenim grupama u sredini u kojoj poslujemo, naglasio je Saks.
Šesnaest nezaposlenih lica koja su potpisala ugovore stručne prakse su različitih obrazovnih profila.Oni će nova znanja i veštine narednih šest meseci sticati u firmama sa kojima su potisali ugovore.
Evropski progres za sprovođenje svojih programa i aktivnosti finansijsku podršku dobija od Vlade Švajcarske i Evropske unije, uz podršku Vlade Republike Srbije.