Ordinacija 06.03.2017

U novoj emisiji Ordinacije gledaćete:

Psiholog  Marija Milenkovic : Otkrijte uspešnu osobu u sebi i pustite je da ostvari sve ciljeve. Ukoliko ne uklonite loše navike, nikada nećete postići potencijal koji ste oduvek imali u sebi. Ovo je vaš život, pa prestanite da dopuštate ljudima da donose odluke umesto vas. Uzmite natrag kontrolu i postavite zdrave granice. Donosite sopstvene odluke i posedujte svoj život.   Igranje na sigurno nikada nije zadovoljavajuće. Rizikujte. Nekada ćete napraviti grešku u procesu rizika. To je deo izbora koji ste napravili na putu ka vašem uspehu, ne mojte loše da gledate na to iskustvo.
Akademik prof.dr. Predrag Djordjevic : O ishrani dijabeticara.
Dipl..ing. Ivana Tomic : Farmakološko dejstvo lekovite biljke dimnjaca : Sedativ (umirujuće dejstvo), depurative (sredstvo za čišćenje, naročito za čišćenje krvi), tonik (osvežavajuće dejstvo), holagog i holeretik (sredstva za lučenje i stvaranje žuči), laksativ (olakšava pražnjenje creva), febrifuga (protiv groznice), aperitiv (poboljšava apetit), umirujuće sredstvo
Nutricionista Verica Djokic : Šljiva ima mnogo vitamina, minerala i biljnih vlakana. Njen plod sadrži oko 80% vode, bogat je ugljenim hidratima, a uopšte nema belančevina, masti i holesterola. Jedna je od retkih voćki u čijem se sastavu nalazi sorbitol (šećerni alkohol) koji se koristi kao zamena za šećer u proizvodnji slatkiša koji su namenjeni dijabetičarima ili ljudima koji vode računa o ishrani.
Nutricionista Ana Petrovic : Beli i crni luk i praziluk su odlični čistači organizma. Uklanjaju kancerogene materije i toksine koji opterećuju jetru.  Istraživanja ukazuju i da deluju preventivno protiv nekih vrsta raka i srčanih oboljenja.  Beli luk takođe ima antibakterijska svojstva, a crni luk je bogat kvercetinom, materijom koja pomaže eliminaciju sluzi iz disajnih organa, što je korisno za hladan period godine..
Vest ima video, Ordinacija: