Poklon za školu iz Kanade

Iako već skoro 10 godina živi i radi u Kanadi, Biljana Drobnjaković nije zaboravila rodni kraj svojih roditelja. Ona je četvororazrednoj školi u selu Tovrljanu nedaleko od Prokuplja, koja je ponovo otvorena prošle godine, donirala sredstva za kupovinu laptopa i druge opreme.
Učitelj u isturenom odeljenju Osnovne škole „Svetislav Mirković –Nenad” iz Male Plane u Tovrljanu Marko Čikarić rekao je da je ova donacija obradovala đake.
– Donator Biljana Drobnjaković je profesor engleskog jezika i godinama radi u Kanadi. Nakon čitanja teksta o našoj školi rešila je da nam pomogne i opredelila se za kupovinu neophodnog laptopa, rekao je učitelj koji se u ime đaka zahvalio donatoru na ovom lepom poklonu.
Donator Biljana Drobnjaković, čiji je otac Branislav Drobnjaković rođen i završio četiri razreda u Tovrljanu, ovim lepim gestom obradovala je četiri đaka koji trenutno idu u ovu školu.
Prema rečima učitelja Čikarića ona se zahvalila lokalnoj samoupravi što je ponovo otvorila seosku školu koja je bila zatvorena skoro 20 godina.
– Školovanje dece nastojimo da približimo gradskim uslovima. Zbog toga je ova donacija izuzetno vredna, izjavio je učitelj i dodao da je u najskorije vreme planirano i otvaranje biblioteke.