Ponos Blaca: Amatersko pozorište Teatar 13 kulturnog centra – Drainac na prijemu kod predsednika opštine Blace Zorana Jozića

Amatersko pozorište – Teatar 13 koje radi pri kulturnom centru – Drainac u Blacu, pozorište je iza kojeg stoji veliki broj odigranih predstava nagrađenih ovacijama ali i onim pravim nagradama osvojenim na velikim festivalima kao što je to bio slučaj u Malom Crniću gde su osvojili dve nagrade: Priznanje za kolektivnu igru a Branka Panić nagradu za epizodnu žensku ulogu.

DSCN9830

Povodom velikog uspeha amaterskog pozorišta – Teatar 13, predsednik Opštine Blace Zoran Jozić upriličio je prijem za njih i tom prilikom dodelio im neka nova priznaja.

VEST IMA VIDEO:

-Na ovaj način želeo sam da im se zahvalim što na pravi način prezentuju našu opštinu. Vidimo da gde god da se pojave sa svojim predstavama dobijaju pozitivne kritike ali i nagrade i priznanja na velikim festivalima, rekao je predsednik Opštine Blace Zoran Jozić povodom današnjeg prijema upriličenog u čast velikim uspesima Teatra 13.

DSCN9833

Reditelj Zoran Cvetković ističe da je oduvek tvrdio da u Blacu postoji moćan ansmbl kao i scensko-tehnički uslovi za održavanje predstava.

-Ovo danas je nešto što se ne dešava svuda, da je predsedik opštine našao vremena i volje da nas primi i pohvali za sve što smo uradili i verujem da je pred Teatrom 13 sjajna budućnost, rekao je Cvetković.

DSCN9838

Branka Panić glumica Teatra 13 koja sa svih festivala donosi nagrad za glumu ističe da je ponosna što na uspešan način predstavlja opštinu Blace.

DSCN9827

  • Drago mi je što mogu da stanem ispred Teatra 13 i našeg Blaca i da na taj način pokažem sliku o nama, ističe Branka Panić.
  • Direktorka kulturnog centra – Drainac Blace, Marija Ćurčić ističe da je ponosna na činjenicu što je lokalna samouprava na čelu sa predsednikom Opštine Blace Zoranom Jozićem prepoznala rad Amaterskog pozorišta Teatar 13 koje radi pri kulturnom centru – Drainac, da su svi prepoznali volju, ljubav i rad ovih mladih amatera koji rade pri ovom teatru, dodajući da je Teatar 13 ove godine uradio tri kvalitetne predstave – U slavu predaka, Pronudi se Kato i Blace Draincu.
  • DSCN9826

Prema najavama reditelja Zorana Cvetkovića Teatar 13 za iduću godinu sprema predstavu sa kojom planiraju da se predstave na brojnim festivalima širom Srbije.

DSCN9821DSCN9842