Predsednik Opštine Blace Ivan Burgić Fondaciji “Humana srca”iz Beograda uručio Blagodarnicu Opštine Blace „Sveti Sava“-najveće priznanje grada

Predsednik Opštine Blace Ivan Burgić danas je u svom kabinetu Fondaciji “Humana srca”iz Beograda uručio Blagodarnicu Opštine Blace „Sveti Sava“-najveće priznanje grada.

20230202_125113

Blagodarnica Opštine Blace „Sveti Sava“ je priznanje grada, koje se dodeljuje za izuzetan doprinos u negovanju duhovnosti, vere, milosrđa i istine.

Video dodela Blagodarnice:

Video:

Prilikom uručivanja priznanja Fondaciji “Humana srca” predsednik Opštine Blace Ivan Burgić zahvalio se Fondaciji na svim aktivnostima koje su realizovali u protekloj godini gde su kroz svoj rad vrednim poklonima obradovali veliki broj dece iz blačkog kraja.

U ime Fondacije “Humana srca” nagradu je primila Nikolina Đuić koja je ovom prilikom istakla da Blace zauzima posebno mesto u njihovim srcima i izrazila uverenje da je ovo samo početak uspešne saradnje i da će u narednom periodu biti još prilika da se obraduje još dece iz blačkog kraja.

20230202_125213

-Ovo nam je jedna od najdražih nagrada pogotovo jer njen naziv nosi ime – Blagodarnica „Sveti Sava“,jer on je vodio računa o siromašnima, pomagao i siromašnima i deci i mi se trudimo da u Srbiji idemo njegovim putem, rekla je prilikom uručenja nagrade Nikolina Đuić iz Fondacije “Humana srca” iz Beograda.

20230202_125150

20230202_130942

Predstavnike Fondacije “Humana srca” prijatno su iznenadili i najmlađi članovi porodice Petrović iz Blaca, porodice koja ima šestoro dece. Oni su u znak zahvalnosti na poklonima koje su nedavno dobili od Fondacije “Humana srca” Nikolini uručili prigodne poklone u vidu crteža u kojima je bilo puno ljubavi i zahvalnosti.

20230202_125133

Blagodarnica Opštine Blace „Sveti Sava“ priznanje grada, koje se dodeljuje za izuzetan doprinos u negovanju duhovnosti, vere, milosrđa i istine, za 2022. godinu dodeli           Fondaciji „Humana srca“, sa sedištem u Beogradu, iz sledećih razloga:

„Fondacija „Humana srca“ osnovana je 4. aprila 2022. godine.

Osnivač fondacije Danijela Vasiljević i izvršni direktor Nikolina Đujić imale su viziju da posle višegodišnjeg rada u javnom sektoru i služe građanima Republike Srbije, na jedan poseban način, to jest kroz proaktivnije humanitarno delovanje učine vidljivim i direktnijim.

20230202_125234

Odluka o ciljnoj grupi, koju čine deca i omladina je bila prirodna, pa tako i želja da svojim radom pomognu u kreiranju srećnog detinjstva za svu decu Srbije.

Prvog dana tradicionalne Manifestacije „Dani šljive“ 2022. godine Fondacija se u opštini Blace eksponirala otvaranjem svog prvog projekta „Poželi želju“, kada su deca sa teritoriji opštine Blace dobili priliku da, kroz projekat Fondacije, ispune svoje novogodišnje želje, tada je i svečano otvorena kućica želja ubacivanjem novogodišnjih želja.

Rad Fondacije tada su podržali Biljana Barošević, pomoćnik ministra u sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Anđelka Atanasković, ministarka privrede i Darija Kisić Tepavčević, ministarka za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja, a najveću zahvalnost duguju donatoru Tehnomaniji koja je obezbedila i u najvećoj meri donirala poklone deci.

U toku svog rada na teritoriji opštine Blace Fondacija „Humana srca“ uručili su preko 30 vrednih poklona socijalno najugroženoj deci, a više od 70 mališana iz opštine Blace dobilo je ispunjenje želja kada su deca dobila na poklon televizore, bicikle, električne trotinete, mobilne telefone, laptopove i tablete.“

20230202_13084320230202_13085720230202_131045