Predsednik Opštine Blace Zoran Jozić najavio manifestaciju – Blace Draincu – Video –

Blace Draincu, nazv je manifestacije koju Opština Blace, Kulturni centar – Drainac  i Narodna biblioteka – Raka Drainac organizuju poznatom književniku u čast. Manifestacija se po prvi put održava a programski sadržaji odvijaće se u selu Trbunju u rodnoj kući svetski poznatog književnika kao i u kulturnom centru – Drainac u Blacu.

Vest ima video:

Najavljujući manifestaciju – Blace Draincu, predsednik Opštine Blace Zoran Jozić istakao je da je značaj ove manifestacije veoma veliki jer i na ovaj način Blace se na neki način odužuje velikom  pesniku koji nas je u pravom svetlu prezentovao u svetu i po čemu je Blace postalo poznato na polju književnosti.

-Ovo je nastavak onoga što se u okviru Drainčevih dana održava u svim opštinama Topličkog okruga. Mi kao opština koja ima najviše obaveza prema Draincu, odlučili smo da se i na ovaj način, kroz manifestaciju – Drainac Blacu na neki način odužimo književniku koji nas je u pravom svetlu reprezentovao u svetu. Blace je zahvaljujući Radu Draincu postalo poznato u svetu književnosti i umetnosti, istakao je predsednik Opštine Blace, Zoran Jozić najavljujući manifestaciju.

Na naše pitanje da li će, pored toga što brojne institucije u Blacu nose naziv svetski poznatog književnika, možda i neka ulica u Blacu dobiti ime po Radu Draincu, predsednik je naglasio da je to dobra ideja.

Manifestacija – Blace Draincu održava se u sredu, 11. oktobra i prema najavama predsednika Opštine Blace očekuje se prisustvo velikog broja gostiju, privrednika, građana…

Predsednik Opštine Blace, Zoran Jozić najavljujući manifestaciju – Drainac Blacu izrazio je želju da ona postane tradicionalna što je i želja i cilj organizatora.

Kompletan program manifestacije:

draincevi dani