Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio prokupačke šahiste

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, primajući mlade šahiste povodom Dana šaha, rekao da je u Srbiji potrebno više viteštva nego ikada ranije, jer šah uči brže nego bilo koja druga igra o životu, a ako se dobro igra šah lakše se pobeduje i prevazilaze problemi.

sah 1

– Šah uči pre svega da budete džentlmeni i dame, da budete vitezovi, da pobeđujete ali i da pristojno gubite. Ima svoje jasne okvire i u njemu ne postoji mogućnsot da sudija spreči protivnika da odigra svoj potez. Nema ravnopravnije i lepše igre od šaha. Osnova viteštva je da pustite drugoga da igra. Kada naučite šah naučili ste najvažniju životnu lekciju. Danas kada vas vidim u ovolikom broju računam da smo na dobrom putu mislećih ljudi. Kao što je danas u Srbiji potrebno više viteštva nego ranije, tako je potrebno više šahista koji planiraju, predviđaju i anticipiraju. Igrajte šah, igrajte što više, istakao je Predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

sah 2
Prijemu u Predsedništvu Srbije prisustvovali su i mladi šahisti iz Prokuplja Dejan Đedović, Luka Bjeletić i Danilo Savović zajedno sa svojim trenerom Anom Benderać.

sah 3
– Ovo je jedno zanimljivo i lepo iskustvo za decu i mene. Deca su oduševljena i jako nam je drago što smo pozvani na prijem i nadam se da će Prokuplje biti bolji šahovski centar. Imamo snage za to samo nam je potrebno malo podrške koju očekujem u narednom periodu, rekla je Ana Benderać trener mladih šahista iz Prokuplja.