Prokupačko pozorište u Blacu izvelo predstavu – Da li je to bila ševa – Nakon Blaca sledi gostovanje u Sofiji na Balkan teatar fest-u- Video

U kulturnom centru „ Drainac“ u Blacu amatersko pozorište Hranislav Dragutinović iz Prokuplja izvelo je predstavu – Da li je to bila ševa.

Vest ima video:

Nakon premijere i post premijere izvedene Prokuplju, priliku da ovu predstavu vidi imala je publika u Blacu a ono što sledi je i učešće na Balkan teatar fest-u u Sofiji, saznajemo od Tijane Petrović koja je pomenutu predstavu režirala i u kojoj igra ulogu Julije.

-Sa kulturnim centrom „ Drainac“ u Blacu imamo odličnu saradnju pa sve naše predstave nakon premijere u Prokuplju, gostuju u Blacu, ističe Tijana Petrović.

Ove godine Prokuplje je u znaku obeležavanja 100 godina postojanja pozorišnog života u ovom gradu pa u skladu sa tim ovo pozorište sprema premijeru predstave – Đido rađene po tekstu Janka Veselinovića, koja je inače prva predstava izvedena u Prokuplju.

Za svetski dan pozorišta u Prokuplju će biti održana i svečana akademija povodom jednog veka pozorišnog života u Prokuplju, saznajemo od Tijane Petrović.

Predsavu – Da li je to bila ševa režirala je Tijana Petrović a ekipu čine:

Scenografija: Milan Ilić Trša

Kostimi:Zlatica Jovičić

Šminka: Danijela Stević

Izbor muzike: Dejan Jovičić

Majstor svetla: Dragan Babić

Inspicijent: Danijela Stević

Majstor tona: Dragutin Đorđević

Rekviziter: Srđan Baktijarević

Uloge:

Julija: Tijana Petrović

Romeo : Ivica Ilić

Šekspir: Predrag Slavković

Lorenco: Dejan Jovičić

Lukrecija: Anastasija Cvijanović

Matrona: Zlatica Jovičić

Sufler: Jelena Lukić