Prokuplje,Božurna -Samoinicijativno prikupljaju sredstva za potrebe sela

Pomoćnik predsednika opštine Prokuplje Vladica Mladenović je tokom posete i razgovora sa meštanima Nove Božurne rekao da lokalna samouprava nastoji da u svim prigradskim naseljima stvori približne uslove života i rada kao što ga imaju građani u centru opštine.

-Sanacija seoskih ulica, izgradnja atarskih puteva, adaptacija školskih objekata i ambulanti, uređenje korita reka i potoka, samo su deo poslova koje je lokalna samouprava i pored određenih finansijskih poteškoća, uradila u proteklom periodu, izjavio je on i dodao da se na ovome neće stati i da će se i u narednom periodu velika pažnja posvetiti radovima po prokupačkim selima.

Predsednik Saveta mesne zajednice Nova Božurna Milan Sinanović upoznao je Mladenovića o nedavno pokrenutoj inicijativi meštana za prikupljanje sredstava za potrebe sela.

-Na predlog Saveta mesne zajednice najveći broj domaćinstva prihvatio je da mesečno izdvaja po 200 dinara. Ova sredstva će se na predlog meštana upotrebiti za rešavanje određenih problema u selu, rekao je on.

-Nova Božurna, u kojem živi oko 250 stanovnika, jedno je od većih prokupačkih sela. Nalazi se na četvrtom kilometru državnog puta Prokuplje-Niš. Nastavu u predškolskoj ustanovi pohađa 30 mališana, a isto toliko ide u osnovne i srednje škole. U selu je aktivno 13 privrednih subjekata u kojima radi veliki broj meštana, istakao je Sinanović koji se zahvalio lokalnoj samoupravi na dosadašnjoj pruženoj pomoći.