Promocija Omladinskog foruma „Vlasina 2016“

U Opštini Prokuplje održana je promocija Omladinskog foruma „Vlasina 2016“, na kojoj su, pored prokupačkih srednjoškolaca, prisustvovali i većnica za obrazovanje Maja Ranđelović i predsednik Foruma mladih Valentino Popović.

– Doprinosi koje lokalna samouprava ulaže u nesmetano funkcionisanje škola, obrazovni, kulturni, privredni, sportski i uopšte društveni razvoj mladih vredni su svake pohvale, rekla je većnica Ranđelović i dodala da Opština Prokuplje podržava mlade aktiviste iz Prokuplja za učešće na omladinskom kampu „Vlasina 2016“.

Projekat Omladinski forum „Vlasina 2016“ ima za cilj da pruži znanje, informacije, alate, kontakte i motivaciju omladinskim aktivistima iz Srbije i Republike Srpske, kako bi svojim aktivnostima doprineli razvoju ne samo civilnog sektora, već i celokupnog društva.

– Kroz razne aktivnosti projekat se bavi motivacijom mladih za preuzimanje aktivne uloge u razvoju lokalne zajednice, podsticanjem preduzetničkog duha, kao i razvojem kreativnosti i upotrebom praktičnih veština u svakodnevnom životu i radu, istakao je predsednik ovog foruma Valentino Popović, dodajući da je prošlogodišnji kamp bio dobar pokušaj i prilika da se forma klasičnih seminara izmesti u prirodno okruženje, što se pokazalo kao dobra zamisao.

Prošle godine je kamp okupio 300 učesnika, a ove godine se očekuje da taj broj bude povećan za još 500 zainteresovanih srednjoškolaca i studenata.

Ovaj forum je osmišljen kao edukativni kamp koji je tematski podeljen u nekoliko modula, u okviru kojih studenti i srednjoškolci pohađaju predavanja i interaktivne radionice različite tematike, od preduzetništva, lokalnog aktivizma, upravljanja projektima, pronalaženja finansijera za realizaciju svojih aktivnosti, preko umetnosti i sporta do ekologije i zdravog života.

Prokupački srednjoškolci su ovom prilikom pitali sve što ih interesuje u vezi ovog projekta i pokazali veliko ineresovanje za učestvovanje u najvećem omladinskom  kampu u Srbiji „Vlasina 2016“.

Projekat je podržan od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva omladine i sporta, Kancelarije za Kosovo i Metohiju i drugih institucija.