Promocija vojnih škola u osnovnim i srednjim školama Topličkog okruga

????????????????????????????????????

Predstavnici Univerziteta odbrane, Vojne akademije u Beogradu i centra Ministarstva odbrane Prokuplje, obišli su danas osnovne i srednje škole u Topličkom okrugu, kako bi promovisali srednje stručne vojne škole i Vojnu akademiju.
Ove godine, prema rečima kapetana, doktora Miomira Stankovića, nastavnika na Vojnoj akademiji u Beogradu, biće upisana 183 kandidata na šest različitih studijskih programa.

vojska1
-Cilj našeg dolaska je da približimo budućim kandidatima uslove konkursa za upis na Vojnu akademiju, koji je otvoren 15. februara i traje do 31. marta. Osnovne prednosti vojnog obrazovanja su, pre svega, potpuno besplatno školovanje na akreditovanim i modernim studijskim programima, kao i to da posle završetka studija naši kadeti dobijaju siguran posao u jedinicama i ustanovama Vojske Srbije, istakao je kapetan Stanković i dodao da je u toku i konkurs za upis u vojne gimnazije od 1. februara do 15. marta i srednje stručne vojne škole od 15. februara do 31. marta.
Kadetkinja četvrte godine Vojne akademije u Beogradu, Svetlana Zeljić, ovom prilikom je istakla da se veoma ponosi time što završava ovu školu.

vojska2
-Vojnu akademiju sam upisala 2015. godine, iz prostog razloga što me je uvek interesovala vojska, jer je to častan poziv i privilegija. Pozvala bih sve osnovce i srednjoškolce da upišu vojne škole jer su to najbolje škole. Ovaj poziv treba da odaberu, jer je častan, a samo najbolji će uspeti da završe i dobiju posao. Ovo je put kojim postajemo staložene, smirene i odgovorne osobe. Ovi ljudi će služiti za primer svojim sugrađanima i uvek će biti u mogućnosti da pomognu svima onima kojima je pomoć potrebna, naglasila je kadetkinja Zeljić i dodala da po završetku Vojne akademije, već sa 23 godine, postajete svoj čovek sa svojim primanjima.

DSCN5123 - Copy
Ona je podvukla da vojne škole u Srbiji nude široko visokoškolsko obrazovanje i imaju stručan nastavnički kadar. O svemu tome, zainteresovani kandidati se mogu informisati na sajtovima Ministarstva odbrane, Univerziteta odbrane, Vojne akademije, gde su definisani svi opšti i posebni uslovi, koje kandidati moraju da ispunjavaju.

DSCN5127