Prvi sastanak Organizacionog odbora povodom obeležavanja stogodišnjice Topličkog ustanka

U Opštini Prokuplje danas je održan sastanak Organizacionog odbora za obeležavanje stogodišnjice Topličkog ustanka, 26. februara 2017. godine.
Pokrovitelj ove izuzetno značajne manifestacije, ne samo za Toplicu, već za celu Srbiju, je predsednik Srbije Tomislav Nikolić.
Tim povodom Prokuplje je danas posetila savetnica predsednika Republike, Stanislava Pak.
-Ovo je prvi sastanak Organizacionog odbora povodom obeležavanja stogodišnjice Topličkog ustanka, velikog događaja čiji je pokrovitelj predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić. Veoma smo ponosni što nam je pripala čast da organizujemo ovu manifestaciju, 26. februara 2017. godine, kada će oči cele Srbije biti uprte u Toplicu i Prokuplje, izjavila je Stanislava Pak Stanković.
Sastanku su prisustvovali predstavnici Ministrstva za rad, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva kulture i informisanja, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstva za prosvetu, nauku i tehnološki razvoj, predstavnici Vojske Srbije, Crkve, topličkih opština, ustanova kulture i udruženja.
Ovaj istorijski događaj o oslobodilačkim ratovima Srbije biće dostojanstveno obeležen u sve četiri opštine Topličkog okruga. Tokom sedmodnevnog programa biće održane brojne kulturne manifestacije, istorijska predavanja, izložbe, promocije, kao i veliki Međunarodni naučni skup koji će okupiti učesnike iz 30 zemalja.
Članovi Organizacionog odbora su zaključili da će dalje aktivnosti biti usmerene na izradu konkretnih programa svih opština Topličkog okruga , kako bi se na narednom sastanku prezentovao kompletan program proslave ove velike državne manifestacije. .