Radi se monografija o Gvozdenom puku, Narodni muzej u Prokuplju poziva građane da donesu fotografije iz tog perioda

Fotografije naših slavnih predaka, učesnika balkanskih i Velikog rata, junaka Gvozdenog puka, kao i brojni istorijski podaci naći će se u monografiji “Gvozdeni puk u oslobodilačkim ratovima Srbije 1912 – 1918.“, koju priprema Edicija „Baština“ Narodnog muzeja Toplice u Prokuplju.
-Knjiga se priprema već tri godine i u toku je završna faza, zato pozivamo sve naše sugrađane i sve Topličane da do kraja juna meseca ove godine u muzej donesu porodične fotografije ili dokumenta svojih predaka iz tog perioda, kako bi se i oni našli u monografiji i na taj način daju doprinos u njenoj izradi. Oni koji imaju bilo kakve predmete iz tog perioda pomoći će nam i u pripremanju postavke o Gvozdenom puku, koju ćemo izložiti u Spomen sobi u zgradi prokupačke železničke stanice, rekao je direktor Narodnog muzeja Toplice Darko Žarić.
On je govoreći o važnosti ove monografije izneo podatak da prokupački muzej poseduje 5.160 predmeta sa bogatom fototekom od 7.961 fotografija.
-Samo prošle godine smo dobili 22 muzejska predmeta od različitih darodavaca. Neki od njih su iz zaostavštine Dragutina Anđelkovića, među kojima su i vojničke isprave iz Prvog svetskog rata, telefonska centrala iz 1956, mašina za pletenje i brojne fotografije, naglasio je Žarić.
On je obećao da će u narednom periodu vrlo rado govoriti i o nekim muzejskim predmetima iz tog perioda koji su posebno interesantni posetiocima.