Sabor frulaša u Prislonici kod Čačka okupiće 68 najboljih srpskih frulaša

  • file-page1
  • file-page2
  • Program-1-880x270

U Prislonici kod Čačka, 23.i 24. jula, biće održan sabor frulaša – Oj Moravo.Organizatori sabora su TO Čačka, Savet sabora frulaša i MZ Prislonica.

Manifestacija se održava po 29.put a na njoj će svoje učešće u takmičarskom delu uzeti 68 najboljih frulaša u Srbiji, najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj u Beogradu.

file-page2

Najbolji frulaši koji će se takmičiti u selu Prislonici, podno planine Vujan, morali su da prođu osam regionalnih takmičenja , tj.kvalifikacije na kojima je učestvovalo između 250 i 300 umetnika, od kojih je odabrano 68 najboljih.

file-page1

Sabor se programski i konceptualno ubraja u  najkvalitetniju smotru narodnog stvaralaštva, saznajemo u TO Čačak, a u kreiranju programa sabora učestvovao je i naš najpoznatiji frulaš Bora Dugić. Tema ovogodišnjeg okruglog stola biće –  Sabori na ivici kiča.

Počasni gost sabora biće naš poznati kompozitor Zoran Hristić, koji je na konferenciji za novinare u Beogradu, rekao da je obilazio Srbiju kako bi je osluškivao i da je jednom prilikom zabasao u Prislonicu i oduševio se zvucima frule.