Saopštenje :Opština Blace uradila sve u skladu sa zakonom kako bi svi posetioci Dana šljive bili bezbedni

Nakon navoda pojedinih medija da je došlo do propusta u organizaciji bezbednosti posetilaca na manifestaciji Dani šljive,  zbog osobe koja se popela na binsku konstrukciju na koncertu Dragane Mirković, u subotu 20.08.2022. godine, oglašavamo se sledećim saopštenjem:

Prvo, da otklonimo sve sumnje da nije bilo obezbeđenja na manifestaciji – BILO JE.  Opština Blace je zaključila Ugovor o angažovanju dovoljnog broja izvršilaca  fizičko tehničkog obezbeđenja na manifestaciji i sve rizične lokacije bile su pokrivene obezbeđenjem. Najviše izvršilaca je bilo kod binske konstrukcije i opreme.

Odbacujemo odgovornost za eventualne propuste, jer smo sve uradili u skladu sa zakonom kako bi svi posetioci bili bezbedni a kako bi se jublarna 20-ta manifestacija Dani šljive pamtila samo po dobrom raspoloženju i našim specijalitetima od šljive, o čemu mogu posvedočiti svi oni koji su bili naši gosti i posetioci manifestacije.

Neko je očigledno vrlo dobro osmislio da poremeti organizaciju čime je ugrozio i sopstveni život, ali ono što je najvažnije u ovom trenutku, nije bilo nezgode i sve se završilo bez posledica.

Manifestacija Dani šljive Blace održana je od 19-21. avgusta a iako su sva tri dana bila propraćena kišom i pljuskovima, organizacija je protekla uspešno uz veliku posećenost svim segmentima programskog sadržaja, što potvrđuje i dolazak dve mninistarke Vlade Republike Srbije, Anđelke Atanacković, ministarke privrede (koja je i otvorila Dane šljive) i Darije Kisić Tepavčević, ministarke za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Opština Blace

predsednik Ivan Burgić