Spremni za zimu – na gazdinstvu Nikolića iz Kaševara za potrebe velike farme obrađuju 25 hektara zemlje

Na gazdinstvu Nikolića u selu Kaševar beležimo kako  protiču radovi na pripremi hrane za stoku u zimskom periodu.

bscap0001-2

Bojan Nikolić

Za potrebe ishrane stoke na velikoj farmi gazdinstva Nikolića iz sela Kaševar, obrađuje se 25 hektara zemlje a nedavno je završeno siliranje kukuruza.

Od Bojana Nikolića saznajemo da je na njihovom gazdinstvu stočarstvo dugogodišnja tradicija a da trenutno imaju 20-tak grla krava, par magaraca,par konja, svinje moravke i oko 60-tak ovaca.

A oni najmlađi najveća su moralna podrška.

bscap0007

Andrija Milutinović

Devetogodišnji Andrija Milutinović i trinaestogodišnji Ognjen Savić odlično se snalazi u poljoprivrednim poslovima i vole život na selu a ovoga puta došli su da pomognu Nikolićima u trenutnim radovima na siliranju.

bscap0010

Ognjen Savić

Iako je u selima sve manje mladih, ovde se taj nedostatak ne oseća jer kada se rade poslovi koji zahtevaju više radne snage, prijatelji i kolege farmeri rado priskoče jedni drugima u pomoć.

bscap0011

Ivan Radojević ovoga puta došao je iz susednog sela kako bi Nikolićima pomogao u aktuelnim radovima a Bojan Milutinović je došao čak iz Pančeva.

bscap0012

Kad se okupe tri generacije prijatelja i rođaka kao što je to slučaj na gazdinstvu Nikolića iz blačkog kraja, svi poslovi se lako završe.

bscap0013bscap0014bscap0015

bscap0003bscap0006bscap0008bscap0009