Šta građani misle o preseljenju Opšte bolnice u rekonstruisanu zgradu Doma zdravlja?

????????????????????????????????????

Zdravlje na jednom mestu-prava stvar!

Grad Prokuplje počeo je realizaciju projekta rekonstrukcije zgrade Doma zdravlja radi preseljenja Bolnice u taj objekat. Nedavno je predstavljena prva faza, energetska efikasnost, što znači da su zvanično započele i prve aktivnosti vezane za ovaj kapitalni projekat.
Pitali smo Topličane šta misle o ovom projektu, za koji je najzaslužniji narodni poslanik iz Prokuplja, dr Darko Laketić.
Evo šta oni kažu.sasa dordevic
-Šta drugo da kažem nego da je ovo nešto najbolje što će dobiti građani Prokuplja, ali i cele Toplice. Danas sam sa troje dece pošao kod lekara, vodim ih po ovoj hladnoći. Kada sve zdravstvene usluge budu na jednom mestu, biće mnogo lakše, kazao je Saša Đorđević, poljoprivrednik iz Male Plane.
Vest da će građani imati kompletne zdravstvene usluge na jednom mestu, pod istim krovom, počev od primarne zdravstvene zaštite, dijagnostike, pa do bolničkog lečenja, brzo se proširila i obradovala sve Topličane. Oko 80.000 stanovnika ovog kraja gravitira ka prokupačkoj Bolnici, koja je stara gotovo čitav vek i paviljonskog je tipa.

mira mitrovic
-Za nas sa sela, pre svega je teško da dođemo do grada autobusom. Nije teško kada je čovek zdrav, ali za bolesnog čoveka jeste. Onda nas iz Doma zdravlja šalju u bolničku laboratoriju ili rendgen, pa ponovo zavisimo od gradskog prevoza. Ova ideja je prava stvar, jedva čekamo da se ostvari, ističe Mira Mitrović, penzionerka iz sela Kostenica.

radmila pesic
Radmila Pešić, iz Vodica, kaže da je ovo za građane najvažniji projekat, koji će umnogome olakšati uslove lečenja.
-Zahvani smo svima koji su uložili napor da se realizuje ova ideja. Kako je zdravlje najvažnije, obezbeđivanjem kvalitetnijih zdravstvenih usluga, imaćemo i više zdravlja, i lepši život u našem gradu, ističe ona.
Sa njom se slaže i Đorđe Jocić, poljoprivrednik iz sela Stubal, kod Blaca.

dorde jocic
-Mi iz Blaca dolazimo da se lečimo u prokupačku Bolnicu. Šetanje bolesnika od odeljenja do odeljenja, iz zgrade u zgradu, zaista je mnogo naporno kada ste bolesni. Kada sve to bude na jednom mestu, imaćemo bržu i kvalitetniju dijagnostiku, a samim tim i brže izlečenje, kaže ovaj poljoprivredni proizvođač iz Toplice.

Momo golubovic
Prokupčanin Momo Golubović, vlasnik Agencije, kaže da projekat deluje skupo, što znači da bi trebalo da ima opravdanost.
-Kad je zdravlje u pitanju, kažemo da nema cenu. Smatram da je to dobro, i da zdravlje na jednom mestu mnogo znači svima nama. Zdravstveni centar u Prokuplju obezbediće zdravstvenu zaštitu po visokim standardima, ali i bolju koordinaciju sa Zdravstvenim centrom u Nišu, ističe Golubović.

miroljub jovic
Miroljub Jović, penzioner iz Prokuplja, kaže da je ovo dobra vest.
-Prvo morate da dođete u Dom zdravlja po uput, zatim idete u Bolnicu, kod lekara specijaliste, pa se vraćate kod svog lekara za recept. I za zdravog čoveka je mnogo, a kamo li za bolesnog ili dete. Pošto sam u penziji, često boravim u selu. Ćukovac, a i mnoga druga sela, ove godine dobila su asfalt. Sve to, kao i novi Zdravstveni centar, stanovništvu ovog kraja mnogo znači, da živi, radi i ostane u Toplici, zaključio je Miroljub Jović.