Svečana sednica SO Blace: Dodeljene nagrade najboljim učenicima, predstavljeni rezultati rada lokalne samoupave, kompaniji Yumco dodeljena nagrada Velika Gospojina

U Kulturnom centru “Drainac” u Blacu danas je održana svečana sednica SO Blace.

Sednica je počela intoniranjem državne himne a potom i Drainčevim stihovima o Blacu.

Svečana sednica SO Blace upriličena je povodom opštinske i hramovne  slave – Velike Gospojine a tim povodom lokalna samouprava predstavila je rezultate rada u predhodnoj godini, dodeljena su priznanja najboljim učenicima osnovne i srednje škole u Blacu kao i Velikogospojinska nagrada, najveće priznanje opštine Blace.

video- rezultati rada u proteklom periodu:

Prisutnima se najpre obratio predsednik Skupštine Opštine Blace Dejan Mijajlović koji je najpre nagrađenim učenicima osnovne i srednje škole u Blacu čestitao na postignutim uspesima poželevši im da i dalje budu lideri među vršnjacima.

bscap0002

  • Čast mi je što mogu da vam kao predstavnik zakonodavne vlasti, predstavim koliko smo odluka zajedničkim snagama doneli u izveštajnom periodu na sednicama SO Blace i na osnovu kojih je izvršna vlast sprovodila aktivnosti u delo kako bi postigli rezultate koje danas imamo, rekao je u uvodnom delu predsednik SO Blace, Dejan Mijajlović – Đani.
  • video:

Navodeći statističke podatke, istakao je da su svi doneti akti podjednako važni.

-Plan razvoja Opštine Blace 2022-2029 dokument je kojim su definisani pravci razvoja opštine i vizija kako bi želeli da naše Blace izgleda u budućnosti, istakao je predsednik SO Blace dodajući da je po prvi put doneta i odluka o sufinansiranju mera energetske efikasnosti stanova, zgrada i porodičnih kuća na teritoriji opštine Blace a za koje je lokalna samouprava opredelila sredstva za sufinansiranje kao i sredstva za pomoć poljoprivrednicima koji su pretrpeli štete od grada.

-Ponosni smo i na to što smo holding kompaniji Yumco dodelili u zakup prostor radi otvaranja pogona u selu Barbatovac gde danas radi 70 naših sugrađana, takođe je rekao u današnjem obraćanju predsednik SO Blace Dejan Mijajlović – Đani.

Rezultati rada u protekloj godini predstavljeni su i kroz promo – film koji su prisutni mogli da pogledaju.

bscap0003

Predsednik Opštine Blace Ivan Burgić tokom svog obraćanja takođe je govorio o rezultatima rada lokalne samouprave u protekloj godini postignutim pre svega uz dobru saradnju sa republičkim institucijama i javnim preduzećima.

video:

  • Otvaranje pogona komapnije Yumco, najvažniji je događaj koji se desio u opštini Blace gde više od 40 godina uz pomoć države nije otvorena ni jedna fabrika. Od velikog značaja je i realizacija projekta za izgradnju postrojenja za fabriku otpadnih voda. Radovi u gradu na zameni vodovodnih cevi su počeli a uskoro počinje i izgradnja fabrike a vrednos investiceije iznosi dva budžeta opštine Blace, što bez dobre saradnje sa Ministarstvom privrede ne bi smo mogli da realizujemo. Rekonstruisana je ulica Vojvode Mišića a u toku su radovi na rekonstrukciji puta u radnoj zoni Draguša, rekao je između ostalog u svom obraćanju predsednik Opštine Blace Ivan Burgić.

Povodom svečane sednice upriličen je i kultruno-umetnički program u okviru kojeg je nastupio FA Drainac Blace a stihove su govorile učenice osnovne i srednje škole u Blacu Nevena Bogićević i Jovana Konatarević.

viber_image_2022-08-28_13-13-25-953

Usledila je i dodela nagrada i priznanja kao i novčanih nagrada koje dodeljuje opština najboljim učenicima.

bscap0005

video:

Velikogospojinska nagrada pripala Holding kompaniji pamučni kombinat Yumco A.D Vranje

bscap0012

Velikogospojinska nagrada, najviše priznanje opštine Blace, koje se dodeljuje za izuzetna dostignuća, a koja čine doprinos afirmaciji opštine u privredi, društvenim delatnostima i drugim oblastima ove godine pripala je Holding kompaniji pamučni kombinat Yumco A.D Vranje.

bscap0014

Kompanija Yumco najviše je doprinela u afirmaciji privrede u opštini Blace koja je na osnovu dobre poslovne saradnje sa Opštinom Blace, otvorila pogon u selu Barbatovac gde danas radi 70 radnika.

video:

Nagradu je direktoru Kompanije Yumco, Branislavu Trajkoviću uručio predsednik Opštine Blace Ivan Burgić.

bscap0015

Obraćajući se prisutnima direktor komapanije Yumco, Branislav Trajković se u ime 2000 radnika ove kompanije zahvalio na priznanju napomenuvši da je pogon u Barbatovcu otvoren na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića. Takođe je izrazio uverenje da će u narednom periodu biti još radnih mesta u ovom pogonu.

viber_image_2022-08-28_13-13-24-874

bscap0007bscap0008bscap0009bscap0010