Svetosavska povelja Kovid odeljenju Bolnice u Prokuplju, zahvalnice Kovid ambulantama u Kuršumliji, Blacu, Prokuplju i Žitorađi

Svetosavska povelja, koju svake godine tradicionalno dodeljuje Toplički upravni okrug, ove godine pripala je Kovid odeljenju Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“ u Prokuplju, saopštio je načelnik Topličkog upravnog okruga Zlatan Miljković.

–Ovo značajno i prestižno priznanje pripalo je ovom odeljenju zbog profesionalnih i ljudskih napora iskazanih u borbi protiv pandemije Kovid -19, koja još uvek traje. Borba svih zaposlenih u Kovid odeljenju započela je 22. marta prošle godine. Od tada su svi zdravstveni radnici, ali i nemedicinsko osoblje bili maksimalno angažovani u zbrinjavanju obolelih građana. U Kovid odeljenju prokupačke bolnice do sada je lečeno blizu 1000 pacijenata, dok je kroz prijemno-trijažne ambulante pregledano i testirano 6300 građana. Ovi podaci govore da su prokupački zdravstveni radnici radili gotovo bez odmora, maksimalno se trudeći da svim bolesnima pomognu, što potvrđuju i brojna pisma zahvalnosti pacijenata. Zato smatram da Svetosavska povelja ove godine odlazi u prave ruke, istakao je načelnik Topličkog upravnog okruga Zlatan Miljković.

Pored Svetosavske povelje, Toplički upravni okrug dodeljuje i zahvalnice, koje su ovaj put pripale Kovid ambulantama Domova zdravlja u Prokuplju, Blacu, Žitorađi i Kuršumliji.

–U borbi protiv ovog opakog virusa, značajnu i veoma važnu ulogu imale su i prijemno-trijažne ambulante, koje su najpre primale i pregledale pacijente, a potom ih prema proceni doktora, upućivale na dalje lečenje u prokupačku Bolnicu. U ime Komisije koja je odlučivala o ovogodišnjim laureatima Svetosavske povelje i Svetosavske zahvalnice, još jednom potvrđujem da su ova priznanja sasvim zasluženo otišla na prave adrese, naglasio je načelnik Miljković.

On je pozvao sve laureate ovih značajnih priznanja da svojim prisustvom uveličaju Svetosavsku akademiju, koja će uz sve važeće epidemiološke mere, biti održana u utorak, 26. januara u 18 sati u prokupačkom Domu kulture.