Takmičenje “Izađi mi na teglu” 24.avgusta u Kuršumliji – prijave u toku

Reč je o manifestaciji karavanskog tipa koja već 5 godina obilazi gradove širom Srbije. U Kuršumliji će biti organizovana po drugi put, a u ovoj sezoni karavan će obići 30 gradova širom Srbije.

Vizual-najave-on-line-1080-x-1080

Takmičenje u spremanju ajvara „Izađi mi na teglu“ održaće se 24. avgusta sa početkom u 11 časova na platou u centru Kuršumlije.

Takmičarima će biti obezbeđeni svi potrebni uslovi za učešće: natkriveni štand za takmičarsku ekipu, paprika u količini potrebnoj za pripremanje jedne „ture“ ajvara, šećer, so, ulje, šporet Smederevac za pripremu, tegle sa poklopcem, drva za loženje, stolovi za pripremu i odlaganje tegli, plastične posude za ljušćenje paprike.

S druge strane, od njih će se očekivati da obezbede sav potreban pribor za pripremu ajvara, a obavezno moraju imati: šerpu, varjaču, kutlaču, noževe i mašinu za mlevenje paprike. Pravila takođe nalažu da takmičarska ekipa mora imati minimum dva člana. Ekipu mogu da čine: članovi uže ili šire porodice, komšije, udruženja žena ili bilo koja druga udruženja, učenici i nastavnici, studenti, kolege sa posla, prijatelji, itd.

Učesnici su u obavezi da daju naziv svojoj ekipi, što kreativnije moguće i imenuju kapitena koji će je predstavljati. Broj ekipa koje mogu učestvovati je ograničen na maksimalno 15.

Za tri prvoplasirane ekipe obezbeđene su vredne nagrade. Pobednika očekuje i direktan plasman u veliko finale koje okuplja pobednike iz svih gradova, koje će se održati u Beogradu 13. oktobra.

Za sve posetioce manifestacije obezbeđen je bogat kulturno-umetnički i zabavni program.

Prijava ekipa je u Turističkoj organizaciji Kuršumlije, ul. Palih boraca br.15, od 10. avgusta 2018. godine i trajaće do maksimalnog broja prijava, a to je 15 ekipa.