TO Kuršumlija na otvaranju letnje promotivne kampanje „Biram Srbiju“

Letnja promotivna kampanja Turističke organizacije Srbije pod sloganom „Biram Srbiju“ otvorena je u subotu, 15. maja.

izvor:opština Kuršumlija

1

Na manifestaciji organizovanoj u podnožju Avalskog tornja turističke organizacije iz cele zemlje predstavile su najbolje iz svoje ponude, dok je Turističa organizacija Srbije predstavila izložbu fotografija “Biram Srbiju” sa najlepšim fotografijama pejzaža, iskustava, avantura i specijaliteta.

Prošle godine i pored pandemije mnogi su uživali u odmoru u Srbiji a prema svim pokazateljima ova godina će za turističke radnike biti još uspešnija.“U fokusu naše promotivne kampanje na prvom mestu će biti aktivan odmor i odmor u prirodi. Poseta kulturno istorijskim znamenitostima, konzumacija fantastične gastronomske ponude i uživanje u svim dodatnim sadržajima i doživljajima koje Srbija ima da ponudi kroz letnju sezonu”, rekla je Marija Labović-direktorka TOS-a.

3

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović istakla je da je bilo veliko interesovanje za turističke vaučere za odmor u Srbiji, od početka godine podeljeno je 100.000 vaučera za odmor u Srbiji koji su potrošeni već početkom februara i da je u ponedeljak (10.maj) za kratko vreme podeljno dodatnih 20.000 vaučera. Da li će ove godine biti još vaučera, zavisi od republičkog budžeta.Gledajući po izboru vaučera za koje su se građani opredelili, najatraktivnija mesta su Sokobanja, Vrnjačka Banja, Zlatibor, Kopaonik, kao i Prolom i Lukovska Banja.

IMG_5692 (1)

“Na teritoriji naše opštine nalazi se jedinstven spomenik prirode Đavolja Varoš i bogato kulturno istorijsko nasleđe . Glavni akcenat je i danas na promociji Kuršumlije kao atraktivne turističke destinacije i prve prestonice Stefana Nemanje”, rekla je Jasmina Savić-direktorka TO Kuršumlija.Turistička organizacija opštine Kuršumlija, prvi put se predstavila u okviru Turističke organizacije regije Kopaonik zajedno sa opštinama Blace, Brus, Aleksandrovac, Raška, Vrnjačka Banja, Kraljevo i Novi Pazar.

Predstavnici Turističke organizacije regije Kopaonik istakli su da je nova letnja sezona prava prilika za odmor na planini i u banjama kopaoničke regije. Na Kopaoniku je otvorena nova gondola na relaciji Brzeće-Mali Karaman Kopaonik koja je otvorena i za panoramsku vožnju.Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović posetila je štand TO regije Kopaonik, i posebno interesovanje iskazala za nove sadržaje u turističkoj ponudi Kuršumlije, kada se očekuje otvaranje Kuršumlijske Banje i hotela u Lukovskoj banji. Direktorka TO Kuršumlije Jasmina Savić istakla je da se u Lukovskoj Banji uskoro očekuje otvaranje novog hotela „Bela Jela“ koji će imati 4 zvezdice, a Kuršumlijska Banja će za turiste biti spremna početkom naredne godine. Novi sadržaji na svim destinacijama nude nova iskustva i doživljaje.