Blace – grad voćara : Najbolji šljivik i najbolji mladi voćar – VEST IMA VIDEO

  • unnamed-1
  • unnamed-2
  • unnamed-3
  • unnamed-4
  • unnamed-5
  • unnamed
  • Blace – grad voćara : Najbolji šljivik i najbolji mladi voćar  – VEST IMA VIDEO

U takmičarskom delu programa 14. po redu privredno-turističke manifestacije Dani šljive – Blace 2016, prvo mesto za najbolji šljivik osvojio je Rade Radojević iz sela Grgura.

Kako je izgledao nagrađeni šljivik u prilogu koji sledi:

VEST IMA VIDEO:

– Ova nagrada nam puno znači i daje nam podstrek za veću i bolju prouzvodnju u budućem periodu, isgiče vlasnik najboljeg šljivika na teritiriji opštine Blace, Rade Radojević koji na svom imanju gaji svo voće koje donosi prinos.

unnamed-5

Rade Radojević, vlasnik najboljeg šljivika na teritoriji opštine Blace

Posađen pre pet godina, na površini od dva hektara sa 1000 stabala šljiva, najbolji šljivik na teritoriji opštine Blace ove godine doneo je prinos od 30 do 50 kilograma po stablu.

unnamed

Pored šljiva na svom gazdinstvu, porodica Radojević gaji i ostalo voće na ukupnoj površini od četiri hektara, a planovi za budućnost vezani su za proširenje proizvodnje.

unnamed-4

Milan Čamagić iz Muzaća, najbolji mladi voćar na teritoriji opštine Blace, za 2016 godinu

 -Titulu najboljeg mladog voćara poneo je Milan Čamagić iz sela Muzaća koji je podjednako uspešan kako u voćarstvu tako i u stočarstvu.

– Na selu sam ostao zato što volim i zadovoljan sam postignutim prinosima na svom imanju, ističe ovaj mladi poljoprivrednik koji se pored voćarstva bavi i stočarstvom i na svojoj farmu proizvodi oko 100 litara mleka dnevno. Na imanju porodice Čamagić godišnje se proizvede oko 40 tona šljiva i oko 20 tona jabuka a posejali su i maline koje će naredne godine stići na rod.

unnamed-3 – Milan Čamagić ima 28 godina i ove godine poneo je titulu najboljeg mladog voćara na teritoriji opštine Blace.

unnamed-1

Zdravo područje za proizvodnju organske hrane, zajedno sa kontrolisanom proizvodnjom ovdašnjim voćarima donosi zadovoljavajuće prinose.