Blace: Svi putevi vode na Dane šljive…

14 po redu privredno-turistička manifestacija koja ima za cilj da kroz svoj programski sadržaj promoviše šljivu, proizvode od šljiva i čitav kraj koji je lider u proizvodnji ovog voća, Dani šljive  – Blace 2016, ove godine održavaju se u periodu od 19.do 21. avgusta.

13906778_1245553058817697_1186351148615414294_n

Posetioci će i ove godine uživati u bogatom kulturno-umetničkom delu programa, a bogat programski sadržaj dobrim delom posvećen je i poljoprivrednim proizvođačima pa će biti održano i niz naučno-stručnih skupova, dok će najbolji voćari iz ovog kraja u takmičarskom delu imati priliku da ponesu i titulu za najbolji šljivik, mladog voćara a po prvi put održava se i prvenstvo Srbije za izbor najbolje zlatne šljivove rakije. U ulici šljiva svoje voćne i ostale proizvde predstaviće brojni izlagači.

????????????????????????????????????

Zoran Jozić predsednik opštine Blace

-Dani šljive u Blacu ove godine programskim sadržajem imaju pravi privredno – turistički karakter..Biće velikog broja izlagača, ljudi koji će obići naše voćnjake što ide u prilog tome da se očekuje uspostavljanje velikog broja poslovnih kontakta, ističe predsednik opštine Blace Zoran Jozić, dodajući da su se organizatori potrudili da celokupnim programskim sadržajem doprinesu tome da manifestacija bude najposećenija do sada.

 

U muzičkom delu manifestacije koncerte će , između ostalih održati Gabrijela Pejčev, Dejan Matić, Atomsko Sklonište kao i najveća zvezda Balkana Zdravko Čolić za čiji se koncert zakazan za 20.avgust očekuje da bude najbolje posećen koncert u Blacu ikada.

DSCN3125

Menadžer Zdravka Čolića, Dragan Đuka sa direktorom STTC Blace, Zvonimirom Todorovićem, u Blacu

U našem prvom razgovoru sa menadžerom Zdravka Čolića, Draganom Đukom, saznali smo da je Čola oduševljen time što posle dugo godina nastupa u ovom delu Srbije a prvi put u Blacu na manifestaciji koja mu je poznata od ranije…

Dani šljive u Blacu su od 19. do 21. avgusta. Organizatori su sva tri dana manifestacije pripremili celodnevni program koji će u pravom smislu reči doprineti promociji svih privrednih, poljoprivrednih, turističkih i ostalih vrednosti opštine Blace koja je lider u proizvodnji šljive.