Na teritoriji opštine Blace u toku brojni radovi na popravci i asfaltiranju lokalnih puteva

  • Branko Milincic i Milos Djurisic
  • bscap0001
  • Donja Dragusa
  • Dragoljub Djurisic
  • DSCN2486
  • Regionalni put Blace  Kursumlija
  • Na teritoriji opštine Blace u toku brojni radovi na popravci i asfaltiranju lokalnih puteva

Više od devet decenija Dragoljub Đurišić, najstariji meštanin sela Donja Draguša, čekao je da vidi asfalt ispred svoje kuće.Ta želja ostvariće se koliko sutra, kada je planirano asfaltiranje oko 700 metara lokalnog putnog pravca u ovom selu.

Vest ima video:

Dragoljub Djurisic – 92-godišnji Dragoljub Đurišić iz Donje Draguše

Meštani ovog blačkog sela ,  veliku zahvalnost uputili su lokalnoj samoupravi opštine Blace koja im je izašla u susret i omogućila dugo čekano asfaltiranje ovog, za njih veoma bitnog putnog pravca koji će im olakšati bolji prilaz do svojih kuća , voćnjaka i njiva.

Branko Milincic i Milos Djurisic-Narednih dana ovaj put biće asfaltiran, zahvaljujući ovoj vlasti koja nam je to obećala i ostvarila obećanje i kojoj verujemo sve. Ovaj asfalt mnogo će nam značiti jer je ovaj deo puta bio mnogo loš . Sada će mo imati dobar  i bliži prilaz i do naših parcela u polju, kaže Branko Milinčić iz Donje Draguše.

Istog mišljenja bio je i njegov komšija Miloš Đurišić koji je istakao da je ovo prvo asfaltiranje ovog dela puta zahvaljujući ovoj vlasti koja im je izašla u suret.

            Na teritoriji opštine Blace u toku radovi na popravci, sanaciji i asfaltiranju puteva – vrednost investicije 25 miliona dinara

Na teritoriji opštine Blace u toku su brojni radovi na popravci, sanaciji i asfaltiranju puteva. Vrednost ovih radova je 25 miliona dinara a finansiraju se iz budžeta opštine Blace, saznajemo od predsednika opštine Blace, Ivana Burgića.

-U toku su radovi na popravci i asfaltiranju lokalnih puteva. U selu Donja Draguša u toku su radovi na asfaltiranju putnog pravca u dužini od 700 metara. U naselju Spasići u toku su radovi na pristupnim saobraćajnicama do porodičnih kuća ovog jednog od najstarijih naselja u opštini Blace koje do sada nije bilo sagledano ovakvom podrškom od strane opštine Blace, ističe predsednik opštine Blace Ivan Burgić, dodajući da su svi ovi radovi koji su u toku bili planirani da se izvode u toku avgusta i septembra meseca 2015 godine.

bscap0001-Zbog određenih zahteva za zaštitu prava ponuđača oni su odloženi ne našom voljom i oni se izvode sada u 2016. godini iako su budžetom bili planirani za 2015. godinu,kaže predsednik Burgić

U toku je  i izvođenje radova na sanaciji i pojačanom održavanju regionalnog puta u pravcu Blace – Kuršumlija.

-Ovaj putni pravac rekonstruisan je 1985 godine i ovo su prvi ozbiljniji radovi na sanaciji ovog putnoj pravca nakon više od 30 godina.Vrednost radova na regionalnom putu Blace – Kuršumlija je 15 miliona dinara, invenstitor je direkcija za puteve Srbije a izvođač radova PZP Trace iz Niša, kaže predsednik opštine Blace Ivan Burgić.

Popravka putne infrastrukture mnogo će značiti za građane sa teritorije opštine Blace.