Porodici Matuški stigla nova pomoć – počelo uređenje stambenog prostora

  • Kupatilo pre renoviranja
  • U poseti porodici Matuski

Prilikom nedavne posete šestočlanoj porodici Matuški iz blačkog sela Alabane, Aktiv žena Srpske napredne stranke, uručio im je novčanu pooć prikupljenu tokom humanitarne akcije. Osim novca tada im je donirana hrana, garderoba i školski pribor.

Upoznat sa teškom materijalnom situacijom i lošim uslovima za stanovanje, Aktiv žena SNS, tada je nastavio humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za ovu porodicu, kojoj su zahvaljujući donaciji i pomoći pojedinih firmi ovih dana započeti radovi na uređenju kupatila i jedne sobe koji su bili u jako lošem stanju, saznajemo od Marije Ćurčić, predsednice Aktiva žena OO Sns Blace.

-Prilikom naše nedavne posete ovoj porodici uvideli smo u kakvim uslovima žive četvoro maloletne dece i njihovi roditelji. Nastavili smo humanitaru akciju za pomoć ovoj porodici tako da su zahvaljujući novcu prikupljenom od donacija pojedinih firmi započeti radovi na uređenju kupatila i jedne sobe koja je bila u jako lošem stanju za stanovanje, kaže Marija Ćurčić koja se zahvalila svima koji su izašli u susret i donirali pomoć za ovu porodicu.

Da podsetimo, Slađan i Radica Matuški sa četvoro maloletne dece starosti od 4 do 13 godina, žive od socijalne pomoći u kući koja je neuslovna za život. Kako bi koliko toliko poboljšao tešku maretijalnu situaciju svoje porodice, Slađan veći deo vremena provodi radeći kao nadničar. Zbog vlage koja je zahvatila veći deo kuće, svi šestoro žive u jednoj sobi.

Aktiv žena srpske napredne stranke OO Blace, nastaviće i dalje akciju prikupljanja pomoći za ovu porodicu ali apeluje i na sve ljude dobre volje, preduzetnike, firme… koji su u mogućnosti da pomognu kako bi porodica Matuški dobila kvalitetnije uslove za stanovanje.