Voće koje na malo zemlje donosi velike pare

  • DSCN2589
  • DSCN2622
  • Senisa Andjelkovic
  • Srdjan Simic
  • Voće koje na malo zemlje  donosi velike pare

Srđan Simić iz sela Trbunja i njegov komšija Seniša Anđelković među prvima su u svom selu počeli da gaje maline i kupine. Prva ovogodišnja sadnja je završena a da li će uspeti da ostvare prihod gajeći ovo bobičasto voće, pokazaće vreme.
-Na površini od 25 ari zasadio sam oko 800 sadnica. U pitanju je triprikraun kupina. Odlučio sam se za tu sortu jer se pokazala kao dobra, otporna na sušu i daje dobre prinose, ističe Srđan Simić dodajući da od prve berbe naredne godine očekuje prinos od oko pet tona.

Vest ima video, izvor TV B92:


Prvi u svom selu kupinu je zasadio Seniša Anđelković. Na skromnih 10 ari površine posadio je 400 sadnica koje bi trebalo da donesu očekivani prinos od oko 3000 kg.
-Prvi sam u selu zasadio kupine i maline, kaže Seniša dodajući da je ovo voće koje na maloj površini može doneti solidnu zaradu.
-Nemam mnogo zemlje, ali se maksimalno trudim da to što imam iskoristim na najbolji način i ostvarim što veći prihod, kaže Seniša kome je poljoprivreda jedini izvor prihoda.
Vredni meštani ovoga sela koje broji oko 500 stanovnika pretežno se bave voćarstvom.
U potrazi za zaradom oni koji se bave poljoprivredom sve više se odlučuju za sadnju kupina i malina, jer ovo je voće koje na maloj površini može dati dobar prinos a može imati i dobru otkupnu cenu.

Senisa Andjelkovic

Seniša Anđelković – pionir u proizvodnji kupina u svom selu

Srdjan Simic

Srđan Simić – kupina i malina voće je koje obećava dobru zaradu