Književno veče Vesne Paunović Djukić i promocija knjige – Azbuka čula – u četvrtak 20.oktobra u K.C Drainac u Blacu

  • v

U kulturnom centru “ Drainac” u Blacu 20. oktobra od 18 časova biće održana promocija knjige – Azbuka čula, autora Vesne Paunović Đukić.

Na promociji će govoriti književnik Branislav Janković, autor  pet romana za Lagunu, novinar i osnivač izdavačke kuće ,,Vrane,, iz Niša.

Književnica Vesna Paunović Đukić, rođena je u Prištini. Sve do 1999.godine živela je u Podujevu kada je izbegla u Kuršumliu gde radi u Tehničkoj školi i Gimnaziji iz Podujeva koja je tamo disclocirana.

Prvu knjigu poezije “ Divlja trešnja” objavila je za Banatski kulturni centar iz Novog Miloševa

Prvu promociju svoje prve zbirke imala je na Sajmu knjiga u Beogradu, nakon toga redjale su se promocije, Novi Sad, Kuršumlija, Žitoradja, Prokuplje, Berane, Čukarica…

Pre mesec dana iz štampe  je izasla druga zbirka poezije ,,Azbuka čula,, u izdanju gore pomenute izdavačke kuće. U septembru je odrzala promociju u sali opstine Kuršumlije i u biblioteci ,,Stevan Sremac,, u Nišu.

-,,Divlja tresnja,, stvorena je iz vulkana emocija koje gajim prema rodnom kraju, ne zapostavljajući i mesto gde trenutno bivstvujem, ističe književnica Vesna Paunović – Đukić koja uveliko radi na pripremi romana i knige ženskih istinitih kratkih priča.