Meštani Mađara dobili novi atarski put

Zamenik predsednika Opštine Prokuplje Miroljub Paunović sa saradnicima obišao je izgradnju atarskog puta u selu Mađare.
-U cilju unapređenja poljoprivrede i ruralnog razvoja u proteklom periodu izgrađeno je nekoliko atarskih puteva na teritoriji prokupačke opštine. Pre nekoliko dana krenula je izgradnja puta Mađare- Prekopuce u dužini od dva kilometra. Sredstva u ukupnom iznosu od sedam miliona dinara obezbedilo je Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine i Opština Prokuplje, izjavio je Paunović i dodao da seoska putna infrastruktura obezbeđuje lakši i brži dolazak poljoprivrednika na svoja imanja i voćnjake koje obrađuju.
Prema njegovim rečima izgradnjom infrastrukturnih objekata stvaraju se uslovi za zaustavljenje migracije mladih ljudi iz svojih rodnih krajeva.
Očekuje se da radovi na ovoj deonici budu završeni za nekoliko dana.
Meštanin sela Milomir Stošković naglašava da je dobro što lokalna samouprava nastoji da izgradnjom putne mreže poboljša uslove života i rada stanovnika seoskih sredina.
– Izuzetno je značajan ovaj put koji će povezati meštane od Mikulovca do Beloljina. Isto tako, poljoprivrednici će brže dolaziti do svojih njiva i voćnjaka, izjavio je on i uputio zahvalnost svim subjektima koji su omogućili da se napravi ovaj put.