Opština Blace Vas poziva da obeležite evropsku nedelju mobilnosti

Obaveštavamo vas da se od 16-22. septembra 2020.godine obeležava manifestacija Evropska nedelja mobilnosti čiji je pokrovitelj Evropska komisija.

 

Pokrovitelji manifestacije ove godine su: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Stalna konferencija gradova i opština, Agencija za bezbednost saobraćaja i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. U obeležavanje kampanje biće aktivno uključeni Delegacija Evropske unije u Srbiji i EU info centar.

Ova manifestacija ima za cilj da favorizuje nemotorizovane vidove prevoza u gradovima u odnosu na automobilski saobraćaj koji koristi fosilna goriva, a sve u cilju unapređenja kvaliteta životne sredine u gradskim sredinama. Tema ovogodišnje kampanje je „Mobilnost bez zagađenja za sve“.

-Pozivamo Vas da se pridružite ovoj manifestaciji kroz promociju zdravih vidova kretanja koji ne utiču na zagađenje životne sredine i da u utorak, 22. septembra 2020. godine ličnim primerom podržite akciju „Dan bez automobila u gradovima i opštinama“ tako što ćete na posao doći bez automobila, pešice ili biciklom, stoji na zvaničnom sajtu Opštine Blace.