Premijera „Udovičkog kola“ u Domu kulture

I kako to obično biva, kad god prokupačko amatersko pozorište „Hranislav Dragutinović“ igra na „daskama koje život znače“ u našem gradu, pozorišna sala bude ispunjena do poslednjeg mesta. Tako je bilo i sinoć na premijernom izvođenju „Udovičkog kola“, ali na pozorišnoj sceni u renoviranoj zgradi Doma kulture.
Pozorišna sala bila je mala da primi sve one koji su želeli da vide predstavu i uživaju u njoj u novom prostoru ove zgrade.
Igralo se sa puno emocija, što zbog teme, što zbog prostora koji naši glumci sasvim sigurno zaslužuju da imaju. Predstava je bila poklon naših glumaca Prokupčanima, koji su i sinoć pokazali da su se uželeli dobrih predstava i glume svojih sugrađana.
„Udovičko kolo“ je zvanično otvorilo renoviranu zgradu Doma kulture, a predstava je igrana kao deo programa kojim se obeležava 100-godišnjica Topličkog ustanka.
Među brojnom glumačkom ekipom istakli su se Mladen Perić kao Kosta Vojinović, Zoran Radenković kao Kosta Pećanac, Rista kao Vladimir Milenković, Domaćica kao Jasmina Pršić i Dragan Barjaktarević kao Milutin Dragović.
Predstavu „Udovičko kolo“ režirao je Srđan Živković po tekstu Stamena Milovanovića. Scenografiju su uradili Srđan Živković, Zoran Radenković i Milan Radovanović. Za muziku i aranžman uz adaptaciju narodnih motiva bili su zaduženi Vitomir Mitić i Boban Kostić, a za vokalnu obradu muzičke teme Anja i Bojan Ranđić. Kompjutersku obradu scenografije uradili su Ismar Gluhalić i Petar Živković.
Premijeri „Udovičkog kola“ prisustvovali su i predstavnici Opštine Prokuplje.
Repriza ove predstave, ljubitelje pozorišta, očekuje sledećeg utorka na istom mestu u 19 časova.