Prokuplje: Predstavnici lokalne samouprave u novogodišnjoj noći obišli dežurne službe

Predstavnici lokalne samouprave prokupačke opštine na čelu sa predsednikom Aleksandrom Simonovićem i predsednikom Skupštine Dejanom Lazićem, po tradiciji novogodišnju noć proveli su obilazeći dežurne službe koje su i pored praznika brinule o građanima Prokuplja.

1

Obilazak su započeli u stanici Policijske uprave gde su uručili prigodne poklone radnicima koji su u najluđoj noći dežurali i brinuli za bezbednost.

Poželevši im mirnu noć, predsednik Simonović je istakao da se lokalna samouprava trudi na sve načine da pomogne policiji u obavljanju svojih zadataka i naglasio da su u 2017. godini oni sami postavili svoj cilj na još viši nivo.

– Stopa kriminaliteta je smanjena, smatram da ste obavili dobro posao i nadam se da će te u novoj 2017. godini imati što manje intervencija. Mi ćemo kao lokalna samouprava i dalje pomagati, a osim dva vozila koja smo u ovoj godini donirali policiji, uskoro se planira i uvođenje video nadžora duž glavne ulice i u pojedinim delovima grada. Nadam se da će to dodatno pomoći u rasvetljavanju kriminalnih dela, ali i prventivno uticati na prekršioce – rekao je Simonović koji je nakon toga sa svojim saradnicima nastavio obilazak Vatrogasne jedinice, Garnizonu Vojske Srbije i Službi hitne pomoći Doma zdravlja.

4

– Obilazak ovih službi u novogodišnjoj noći je na neki način tradicija kojom želimo da pokažemo znak pažnje, da nam je stalo i da brinemo i o onima koji uredno izvršavaju svoje radne zadatke odvojeni od svojih porodica na prelasku iz stare u Novu godinu. Kao lokalna vlast nastavićemo da radimo u interesu svih građana, da učinimo još više napora da nam bude bolje i nastaviti da rešavamo mnogobrojne probleme u ovoj godini – zaključuje Simonović.

Predstavnici dežurnih službi koje su u novogodišnjoj noći brinule o bezbednosti grada, imovini i zdravlju, poželeli su svim građanima sreću, zdravlje i uspeh u Novoj 2017. godini, a predstavnicima lokalne samouprave koji su ih obišli zahvalili se na pažnji i vremenu koje su odvojili za njih.