Koncert za uživanje

Koncert profesora Osnovne muzičke škole „Kornelije Stanković“, koji je ove godine održan po drugi put, ponovo je izazvao veliko interesovanje prokupačke publike i salu Narodnog muzeja Toplice ispunio do poslednjeg mesta.
Nastupilo je sedam profesora i gost iz Amerike Amari Morales.
Program ovog koncerta sadržao je muzičke numere za klavir, a poslednja, koja je izazvala burne ovacije publike, bila je numera „Jesenje lišće“, koju je izveo Ivan Stojanović uz muzičku pratnju Ljubomira Vukićevića na harmonici.
-Želimo da nam ovakvi koncerti postanu tradicionalni. Ove godine su nastupili mladi profesori iz naše škole, koji su pored toga što su odlični pedagozi i vrsni izvođači, te je ovo bila prilika da to i pokažu, naglasio je direktor muzičke škole Vlada Drobnjak i dodao je je ovo jedan od načina na koji oni žele da daju doprinos kulturnom životu grada.
U galeriji Narodnog muzeja Toplice za sledeći petak u 19 časova zakazan je koncert učenika Osnovne muzičke škole „Kornelije Stanković, koji su na različitim takmičenjima na kojima su nastupali, bili nagrađeni kao najbolji.
Tradicionalna ekološka izložba
Isticanje značaja i važnosti prirode bio je cilj organizovanja još jedne ekološke izložbe „Slobodan Veković Daco“, koja je ove godine održana po 24 put u Osnovnoj školi „9. oktobar.“
-Učenici su se takmičili u pravljenju cvetnih aranžmana, a pripremili su i priredbu koja je posvećena ekologiji, rekla je direktorka ove škole Ljiljana Veković i dodala da je u odnosu na prethodne, ovogodišnja izložba imala najbogatiju kolekciju eksponata.
U izložbenom prostoru posetioci su mogli da vide kućne ljubimce učenika , među kojima su bile veverice, kornjače, hrčci, akvarijumske ribice, mačke, zečevi, papagaji.
-Ovo je veoma lepa prilika da pokažemo koliko volimo i čuvamo naše okruženje. Od nas zavisi koliko će naša priroda biti čista i lepa, a samim tim i zdravija za sve nas, istakla je učenica ove škole Nataša Marković, a sa njom su se složili i njeni drugari.
Tradicionalna 24 ekološka izložba „Slobodan Veković Daco“se ipak razlikovala od prethodnih, jer je u okviru nje organizovano i takmičenje između odeljenja ove škole u pravljenju cvetnih aranžmana, a prvonagrađeno je na poklon dobilo lopte.