Obuka u fabrici Leoni za još 250 radnika

U Kompaniji LEONI u Prokuplju danas je potpisan trojni ugovor po kojem će 250 lica sa evidencije nezaposlenih pohađati obuku za rad u ovoj fabrici.
Ugovor je potpisan između Opštine Prokuplje, Kompanije LEONI i Nacionalne službe za zapošljavanje filijala Prokuplje.
Opština Prokuplje izdvojila je 6,5 miliona dinara za dvomesečnu obuku radnika, koji će nakon završene obuke moći da nastave da rade najmanje još 6 meseci. Oni koji uspešno savladaju obuku i pokažu sposobnost za rad, imaće šansu da dobiju i stalno zaposlenje u ovoj fabrici.
-Danas je veoma važan dan za Opštinu Prokuplje, jer će potpisivanjem današnjeg ugovora nezaposlena lica početi obuku i dobiti šansu za posao. Trenutno je na obuci 250 radnika , do kraja godine biće angažovano još 250, a do aprila 2017. godine, sertifikat za rad u ovoj fabrici završiće najmanje 850 lica. Znamo da je na teritoriji opštine Prokuplje veoma teška situacija , kada je u pitanju zapošljavanje.Na konstitutivnoj Skupštini smo obećali da ćemo se boriti protiv nezaposlenosti, ovo je jedan od vida te borbe koju ćemo nastaviti i u narednom periodu, kako bi očuvali svako radno mesto i otvarali nova, rekao je predsednik Opštine Prokuplje, Aleksandar Simonović.
Generalni direktor Kompanije LEONI, Klemens Saks je ovom prilikom istakao da ova Kompanija širi kapacetete u Srbiji, a ono što je najbitnije za opštinu Prokuplje je da je u planu otvaranje još jedne fabrike na novoj lokaciji, što znači zapošljavanje još 2-3 hiljade radnika.
„ Izneneđen sam optimizmom, otvorenošću i pozitivnom energijom koju imaju građani Prokuplja. Naš cilj je da kompanija LEONI u Srbiji bude jedna od najuspešnijih u svetu, a sa otvaranjem treće fabrike i zapošljavanjem još 3 000 radnika bićemo drugi po veličini u svetu LEONI-ja. Pred nama su veliki izazovi , ali sam s obziron na kompetentnost menadžmenta , siguran da smo na dobrom putu i da ne postoje nikakve prepreke da to i realizujemo, izjavio je direktor Saks.
Kompanija LEONI ima svoje proizvodne pogone u 20 zemalja širom sveta, u kojima je zaposleno oko 75 hiljada radnika. U prokupačkom pogonu trenutno je zaposleno oko 1900 radnika , obukom koju je nezaposlenima omogućila lokalna samouprava, šansu za posao u narednih 10 meseci dobiće još 850 lica sa evidencije nezaposlenih.