Prokuplje – Abrašević potvrdio prošlogodišnji uspeh

KUD „Abrašević“ je ove godine po drugi put učestvovalo na „Balkan folk festu“ u Bugarskoj i u konkurenciji od 269 ansambala iz 19 zemalja, potvrdilo uspeh od prošle godine tako što je opet bilo najbolje.
– Potvrdili smo uspeh od prošle godine pokazavši im i ovaj put da smo zasluženo najbolji, rekao je na konferenciji za novinare organizator folklornih aktivnosti i koreograf u KUD „Abrašević“ Goran Denčić.
On je istakao da se „Abrašević“ predstavio igrama iz Pomoravlja, Rađevine i Šopskom šestorkom.
Članovi ekipe, koja je u Zlatnim Pjascima dobila odlične ocene za nastup i igru, naglasili su da su veoma zadovoljni onim što su prikazali tamošnjoj publici.
– Desilo nam se da je dok smo nastupali muzika u jednom trenutku stala, ali mi nismo. Nastavili smo da igramo i takva naša reakcija, odnosno ponašanje na sceni je ocenjeno pozitivno i najvišom ocenom, ispričala je jedna od članica KUD „Abrašević“.

unnamed
Ovo je, prema rečima učesnika, bila i prilika za druženje i razmenjivanje iskustava, ali i još jedna potvrda kvaliteta rada KUD „Abrašević“, koje će sledeće godine obeležiti 100 godina postojanja.
Dobro došli u Blace na Dane šljive od 19. do 21. avgusta

Dani sljive