Prokuplje: Proizvodna praksa i tokom leta

Za učenike Poljoprivredne škole “Radoš Jovanović Selja” u Prokuplju koji se školuju za zanimanje poljoprivredni tehničar nema odmora. Dok se osnovci i srednjoškolci tokom leta odmaraju, oni na školskoj ekonomiji obavljaju proizvodnu praksu.
Profesor Miroslav Mitrović kaže da je po planu u programu svake, pa i ove godine, planirano da učenici u julu i avgustu imaju proizvodnu praksu u trajanju od 15 radnih dana.
– Najveći deo prakse učenici imaju u plastenicima gde se proizvodi paradajz, krastavac i paprika. Stečeno znanje u učionicama i kabinetima učenici proveravaju i proširuju na školskoj ekonomiji, rekao je Mitrović i dodao da su jedan deo prakse učenici imali i u voćnjacima pod šljivom.
Direktor Poljoprivredne škole Nebojša Bjelić naglašava da je interesovanje za upis svršenih osnovaca ove godine bilo izuzetno veliko.
– U odnosu na prošlu, u školskoj 2016/2017. godini upisalo se 20 odsto više učenika. Ove školske godine po prvi put u školi je upisano 15 učenika za zanimanje cvećar-vrtlar, ističe on i dodaje da su pri kraju radovi na uređenju školskog dvorišta, krečenju učionica i hodnika i farbanju stolarije.
Direktor Bjelić je dodao da škola prodaje svoje jato koka nosilja i da se zainteresovana lica za kupovinu mogu javiti zaposlenima na školskoj ekonomiji.