Prokuplje: Takmičenje u spremanju riblje čorbe

U sklopu slavskih svečanosti održano je takmičenje u spremanju riblje čorbe u organizaciji Udruženja sportskih ribolovaca „Bistro“. Na takmičenju je učestvovalo 14 ekipa a cela manifestacija privukla je veliki broj posetilaca.Izvor http://www.prokuplje.org.rs/.

-Ovo je drugi put kako organizujemo ovu manifestaciju u sklopu proslave gradske slave. Okupili smo 14 ekipa iz sliva reke Toplice iz Pukovca, Žitorađe, Kuršumlije i Prokuplja i prezadovoljni smo odzivom. Imamo ove godine stručni žiri koji će proglasiti nabolje i najuspešnije, rekao je Srđan Radosavljević predsednik Udruženja „Bistro“.

Veliki broj posetilaca koji su prisustvovali takmičenju u spremanju riblje čorbe pokazali su opravdanost organizovanja ove manifestacije.

-Ova manifestacija je prošle godine bila u začetku i to se pokazalo kao odlična ideja koja je ove godine nadograđena. Sve je preraslo u ozbiljno takmičenje i ceo događaj se odvija u vrlo pozitivnom raspoloženju i druženju, rekao je Milan Aranđelović ovogodišnji domaćin slave.

Stručni žiri imao je težak zadatak ali je na kraju sasvim zasluženo za najbolju proglasio riblju čorbu ekipe „Dobrička pesnička priča“, drugo mesto zauzela je ekipa „Toplica kafana“ a treće ekipa „Carina“. Za najveseliju proglašena je „Bratova ekipa“, najorganizovanija je ekipa “Džordan“ iz Pukovca dok je najmlađa bila ekipa „Đorđević sin i sestrić“.