Prokuplje – Ulica darivanja oduševila građane

Povodom obeležavanja gradske slave Sveti Prokupije, po drugi put je organizovana Ulica darivanja. Na glavnom šetalištu u centru grada svoje slatke, slane i druge proizvode izložili su mnogobrojni proizvođači iz Prokuplja, Niša, Jagodine, Petrovca na Mlavi i Pirota. Mnogobrojni posetioci, među kojima je najviše bilo dece, bili su oduševljeni ovom manifestacijom i svim događajima koji su se odvijali u Ulici darivanja.
Mnogobrojni izlagači su se potrudili da posetioci ove jedinstvene manifestacije degustiraju mnogobrojne slatke i slane proizvode, kupe proizvode iz kućne radinosti i osveže se sladoledima i različitim vrstama pića.
Širok asortiman svojih proizvoda izložili su pekare “Čutura”, “Neca” i “Pikachu”, Udruženje pčelara “Jastrebac” i “Pčelica”, Industrija mesa “Biftek” iz Niša i “Juhor” iz Jagodine, Niška pivara, poslastičarnice “Đevori”, “Toplica” i “Geleto Plus”, Udruženje potrošača, kao i firma koja se bavi pletenjem i proizvodnjom domaćih sapuna “Joka”.
Vlasnica pekare “Pikachu” Rada Todorović rekla je da im je drago što su dali svoj doprinos u obeležavanju gradske slave i da su sa velikim oduševljenjem prihvatili da svoje proizvode daruju sugrađanima.
– Do sada smo uvek prihvatali poziv lokalne samouprave, kao i mnogobrojnih udruženja i ustanova da učestvujemo u obeležavanju značajnih datuma. I ove, kao i prošle godine, odmah smo prihvatili poziv da besplatnom podelom svojih proizvoda Prokupčanima damo svoj mali dobrinos obeležavanju gradske slave, rekla je Rada Todorović.
Šef proizvodnje u pekari “Neca” Ljubiša Milovanović naglašava da je Ulica darivanja jedinstvena prilika da se mnogobrojni posetioci iz Prokuplja i drugih gradova upoznaju sa proizvodima ove firme.
– Dosadašnju saradnju u obeležavanju slave Sveti Prokopije nastavićemo i u narednim godinama, izjavio je on.
Prestavnik Industrije mesa “Biftek” iz Niša Krunislav Jović napomilje da oni u Prokuplju imaju četiri maloprodajna objekta i da je Ulica darivanja jedinstvena prilika za promociju novih proizvoda.
– Povodom gradske slave Prokupčanima smo izložili slavsku trpezu od mesa i mesnih prerađevina, izjavio je on.
Mnogobrojnim posetiocima, a najviše mališanima podeljeno je nekoliko stotina liciderskih srca i kesa svilenih bombona.