Reprezentacije pionira Fudbalskog saveza Topličkog okruga odigrala utakmicu sa OFK „Vlada Dimitrijević“ Raška u Raškoj

  • 60e941ae-4641-456e-bc80-34dc22521e28
  • d93dddf4-390e-4c61-a723-1fa21d0e80b6
  • q
  • w
  • 2b2fd95d-5bd1-47cd-b507-87170d6eec67
  • 3e2ecd33-b9c5-48cf-bfcd-9443ea322ded
  • a15d8e1d-78be-4c07-9059-f86bc9374dd8

U četvrtak 30.06.2016. godine u cilju što većeg broja jakih utakmica bili smo gosti OFK „Vlada Dimitrijević“ Raška, odnosno uzvratili gostovanje, jer smo drage sportske prijatelje pre oko mesec dana ugostili u našoj Toplici-izjavio je direktor Lige za mlađe kategorije i mladih reprezentacija FSTO Aleksandar Dikić i dodao:

 

Ova utakmica, odnosno naš odlazak u Rašku, pored sportskog aspekta imala je i svoj veoma emotivni i dirljivi momenat.

qPo dolasku naše ekspedicije u Rašku posetili smo „Večnu kuću“ Vladimira Vlade Dimitrijevića, rano preminulog fudbalera FK „Crvena Zvezda“ Beograd, po kome nosi i ime naš klub domaćin. U ime Fudbalskog saveza Topličkog okruga i reprezentacije pionira FSTO položili smo venac i uz prigodne reči obratili se Vladinom ocu, koji nam je tom prilikom rekao da nije slučajno što su baš na današnji dan sportski prijatelji iz Toplice u Raškoj, jer danas je Vladi rođendan, a verujte mi na reč ni gospodin Dimitrijević ni ja nismo imali u vidu tu činjenicu, kada smo dogovarali datum našeg gostovanja u Raškoj.

2b2fd95d-5bd1-47cd-b507-87170d6eec67

Po dolasku u fudbalski kompleks „Vlada Dimitrijević“ bili smo zadivljeni njegovom lepotom, funkcionalnošću i uslovima za razvitak mladih fudbalera. U upravnoj zgradi nalazi se i Spomen soba Vlade Dimitrijevića iz koje se nedvosmisleno vidi koliki je fudbalski talenat bio i da je mogao biti istinski fudbalski AS, da je sudbina drugačije htela.

Što se tiče same utakmice, bila je prava takmičarska, sa mnogo prilika za gol, zalaganja i borbenosti igrača, kojima je i prelepo vreme išlo na ruku da pokažu svoje fudbalsko umeće.

U početku prvog poluvremena i naše veoma letargične igre, valjda zbog činjenice da smo već pobedili našeg domaćina, kao i da samo nekoliko dana pre savladali FK „Partizan“ Beograd, domaćin je imao inicijativu i brzo poveo, da bi se prvih 45 minuta završilo rezultatom 3:1 za domaćina, sasvim zasluženo.

U drugom poluvremenu je takođe intezitet igre bio na zavidnom nivou, ali sada sa obe strane, odnosno sve dogovoreno u svlačionici je sprovedeno u delo sa naše strane, počev od pristupa igri, zalaganja i izvršavanja svojih zadataka.

Stvarali smo šansu za šansom, bili bolji na terenu, ali kazna nekako uvek stigne za sve loše iz prvog poluvremena i nismo pored tolike domonacije uspeli da preokrenemo rezultat, te se utakmica završila pobedom domaćina 5:3.Posle utakmice nastavili smo druženje u okviru fudbalskog kompleksa, a ocu Vlade Dimitrijevića poklonili fudbalsku loptu sa našim potpisima, kao i veliki Zvezdin grb, koji je dar Kluba navijača „Crvena Zvezda“ iz Prokuplja i koji se sada nalaze u Vladinoj Spomen sobi.

Bitno je istaći i to da je ova utakmica koja je odigrana u Raškoj 66. utakmica reprezentacije pionira FSTO za tri sezone, a od toga je odigrano 15 međunarodnih susreta.

Ono što nas očekuje u daljem periodu je gostovanje reprezentacije pionira FSTO je Prvi Međunarodni turnir u fudbalu „Mlade nade“ Toplica 2016, na kom će pored reprezentacije pionira FSTO učestvovati još i FK „Vuteks“ Vukovar (Republika Hrvatska), FK „Mokra Gora“ Zubin Potok i reprezentacija pionira FS Republike Srpske.

Posebno bih želeo da se zahvalim našem savezu i predsedniku Milošu Vasiljeviću, kao i TH „Tip Top“ iz Blaca na pružanju logističke podrške za odlazak u Rašku-završava Dikić.

Još po dolasku u Toplicu i odigravanje fudbalske utakmice sa ovom izuzetnom selekcijom pionira FSTO, na način kako smo dočekani od strane FSTO, znao sam da je to početak jednog velikog sportskog prijateljstva, a mojim rečima u prilog ide i danas realizovana prelepa sportska priredba-izjavio je Zoja Dimitrijević, otac Vladimira i dodao.

U prvom redu Škola fudbala „Vlada Dimitrijević“, koja je sada prerasla u OFK „Vlada Dimitrijević“ Raška postoji 10 godina i verujte mi na reč da se na našem terenu nije odigrala bolja utakmica kao što je ova danas.

Naravno, da ćemo nastaviti druženje i prijateljstvo i u narednom periodu, čak šta više već smo se direktor mladih reprezentacija FSTO Aleksandar Dikić i ja dogovorili o ponovnom odigravanju utakmice i najiskrenije iščekujem taj susret, susret velikih i pravih sportskih prijatelja kakvi smo postali-završava Dimitrijević.