Saopštenje Opštine Blace o aktuelnoj situaciji sa virusom Kovid 19 u Blacu

Opština Blace obaveštava sugrađane da zbog sprečavanja daljeg širenja pandemije izazvane virusom Kovid 19 a koja je u svakodnevnom porastu u Republici Srbiji, da svoje potrebe za uslugama kod administracije lokalne samouprave zavrašavaju elektornskim putem i telefonom osim u slučajevima kada je neophodno njihovo lično prisustvo. U takvim situacijama građani se pozivaju da se pridržavaju mera zaštite od širenja virusa koje su propisane Uredbom Vlade i Naredbom ministra zdravlja.

Opština Blace konstantno prati situaciju i saopštenja nadležnih državnih organa i preduzima sve epidemiološke mere.

Predsednik Opštine Blace Ivan Burgić poziva sugrađane da poštuju mere koje su propisane od strane nadleženih, da nose zaštitne maske, da se pridržavaju fizičke distance i da ne organizuju okupljanja i proslavljaju krsne slave i ostala slavlja koja okupljaju više od 5 osoba. “Moramo da budemo odgovorni i prema i sebi i prema drugima. Zdravlje na prvom mestu – saopštio je Predsednik opštine Blace Ivan Burgić”.

Epidimiološka situacija u Blacu je u uslovima, koji trenutno vladaju, stabilna, a sve informacije o broju pregledanih, testiranih i zaraženih osoba mogu se pratiti na internet prezentaciji Doma zdravlja Blace www.dzblace.org.rs u odeljku Info za pacijente.

Izveštaj rada Kovid ambulante Doma zdravlja Blace za 18.11.2020. godine možete pogledati na linku koji sledi: https://www.dzblace.org.rs/obavestenja/izvestaj-rada-kovid-ambulante-doma-zdravlja-blace-za-18-11-2020-godine/