Topličko selo koje ima svetlu budućnost:Cvećari iz Nove Božurne – Vest ima video,izvor Tv Prva

Vodimo Vas u Topličko selo Novu Božurnu, selo koje ima fabriku koja zapošljava oko 150 ljudi, 12 privrednih subjekata i svetlu budućnost. Mi svmo ovde obišli rasadnik cveća porodice Simonović.

bscap0000

Vest ima video,izvor Tv Prva:

Na gazdinstvu Simonovića u selu Nova Božurna nadomak Prokuplja cvećarstvom se bave 15-tak godina. Simonovići u 9 plastenika površine 1500 m2, proizvode preko 20 različitih vrsti cveća a cvećarstvo je kažu isplativo.

bscap0001

Što se tiče plasmana, dosta ljudi dolaze u njihove plastenike koji se nalaze u topličkom selu Nova Božurna a svoje cveće Simonovići prodaju na pijacama širom Topličkog okruga i dalje…saznajemo od Ljiljane Simonović.

bscap0005

Teško je pred ovakvim cvetnim asortimanom izdvojiti nešto kao preporuku a da to ne bude sve, a pored muškatli Simonovići ističu da je isto tako traženo i ostalo cveće iz njihovih plastenika.

Ovo je selo sa 30-tak dece, mnogo mladih i čak 12 privrednih subjekata.

bscap0012

-Ovo  je selo sa 60 domaćinstava i tendencijom razvoja ovog sela.Ja kao predsednik Mesne zajedice imam obavezu da meštanima obezbedim što bolje uslove za život u ovom selu i nadam se da će mo uz pomoć Gradske uprave sa kojom imamo sjajnu saradnju uskoro dobiti gradsku pijaću vodu i kanalizacionu mrežu,ističe predsednik Mesne zajedice Nova Božurna, Milan Sinanović, dodajući da Nova Božurna polako postaje industrijska zona.

Ovo je jedno od retkih topličkih sela gde se polako stvara industrijska zona i selo koje ima svetlu budućnost.bscap0010

bscap0009bscap0013bscap0014