U Blacu -23. OKTOBRA 2. TOP WINE FEST

  1. oktobra 2020. godine u Blacu se održava 2.TOP WINE FEST– privredna manifestacija posvećena vinima i tradicionalnoj zanatskoj hrani iz Toplice i regiona. U organizaciji civilnog sektora a uz podršku Opštine Blace, ovaj događaj ugostiće ljubitelje vina i zdrave i ukusne hrane, biće mesto susreta uglednih proizvođača i stručnjaka za proizvodnju vina i hrane iz Srbije i Regiona, ali će biti i mesto gde će održati poslovni susreti u segmentu gastro i vinske ponude.

“Smatrajući kako su vinska i gastro ponuda važan segment razvoja Topličkog turizma odlučili smo se da pristupimo organizaciji Sajma prošle godine. Kako je taj događaj privukao veliku pažnju, odlučili smo da nastavimo sa organizacijom i ove godine. Iako u uslovima pandemije virusa Kovid 19, ovaj događaj biće primer poštovanja epidemioloških mera. Jednostavno, moramo da naučimo da živimo i u ovakvim vremenima. Obezbedićemo maske, dezinfekciona sredstva i strogo ćemo kontrolisati posećenost i da li se poštuje fizička distanca.  Bićemo dobri domaćini, a siguran sam da će brojni gosti poneti sa sobom pozitivne utiske i probati Prokupac čije postojanje se danas slavi na medjunarodnom nivou – izjavio je koordinator Top wine fest-a Vladimir Mitrović, podsećajući nas da je Prokupac nastao u Toplici i da bi danas svi trebali da slavimo ovaj praznik Prokupca.“

Sajam počinje u petak, 23. oktobra u 15 časova, u hotelu „IN“ u Blacu nizom stručnih susreta posvećenih proizovodnji vina i nastavlja se sajamskom prezentacijom. Ulaz za posetioce kao i učešće za izlagače biće besplatno. Svoje učešće na Sajmu već su potvrdile vinarija Doja, Toplički vinogradi, vinarija Ivanović, vinarija Grabak, vinarija Aranđelović, vinarija Braća Rajković, Vinarija Raj i vinarija Spasić kao i rasadnik Agroplanta iz Velike Drenove.